Dozvoljena težina prtljaga na Lufthansa letovima

Definitivno ne razumem koliko je dozvoljeno prtljaga na letu Lufthanse za Peking, preko Frankfurta 23 ili 32 kg?

ODGOVOR

Lufthansa dozvoljava dva komada ručnog prtljaga u biznis i prvoj putnoj klasi i jedan komad u ekonomskoj klasi. Ručni prtljag ne sme preći dimenzije 55x40x23 cm i težinu od 8 kg.

Dodatno se dozvoljava putnicima unošenje jedne torbe za odela (haljine), ženske lične torbice, muške ručne torbice. Dodatno se mogu uneti i ćebe, lekovi, štap za hodanje, materijal za čitanje. U ručni prtljag se ne računaju i mogu se uneti mimo propisanih objekata i štake, rasklopiva dečja ili invalidska kolica ili razna ortopedska pomagala.

Predati prtljag

Avio kompanija Lufthansa u cenu avio karte ne uračunava predati prtljag. Dozvoljena težina jednog komada predatog prtljaga ukoliko letite u ekonomskoj klasi sme da iznosi 23 kg, i naplaćuje se 20 € po pravcu po putniku.

To znači da, ukoliko želite da letite preko avio kompanije Lufthansa, na cenu karte za let ekonomskom klasom morate uračunati i dodatnih 40 € za predati prtljag. Ukoliko se opredelite za let biznis klasom, predati prtljag je uračunat u cenu.

Maksimalne zbirne dimenzije svakog kofera koji se predaje iznose 158 cm - nezavisno od klase u kojoj letite.

O tome kolike su doplate za višak prtljaga u ekonomskoj i biznis klasi, više se možete informisati ovde

Avio karte preko ove avio kompanije možete svakog trenutka rezervisati na linku Lufthansa letovi. Prikazane cene karata su sa svim uračunatim taksama, ali bez uračunatog prtljaga.
 
Uputstvo kako da kupite karte na sajtu pročitajte na linku Online kupovina.  Kada kupite kartu na linku Lufthansa web check-in možete obaviti online čekiranje.

 

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA