Napoleonov vojnik u Bratislavi

Napoleonov-vojnik

Napoleonov vojnik – nalazi se u samom centru i prikazuje vojnika sa Napoleonovom kapom naslonjenog na klupu. Statua koju nikako ne treba da zaobiđete, kao i mnoge druge znamenitosti u Bratislavi.

Nalazi se u samom centru grada, prekoputa Francuske ambasade. Francuski vojnici boravili su u Bratislavi dva puta. Prvi put novembra 1905-te godine. Deset hiljada francuskih vojnika tada je mirno osvojilo Bratislavu. U njoj su proveli mesec i po dana dok je trajao mirovni proces između Francuske i Austrije.

Nažalost mir nije potrajao pa su se francuski vojnici, četiri godine kasnije, vratili u Bratislavu. Njihova poseta tada nije bila miroljubiva. Dnevno su ispaljivali čak tri hiljade topovskih đuladi na grad, ali ipak nisu uspeli da pređu Dunav.

Pored Napoleonovog vojnika tu je i simpatični momak koji viri iz šahta je Čumil, a nedaleko o njega je i Ignacio Lamar, Lepi Naci.

napoleonov-vojnik-1

RyanAir leti direktno iz Niša za Bratislavu i na ovom linku možete da kupite avionske karte po garantovano najnižoj ceni. Plaćanje je Visa ili Master karticom, a ukoliko vam je jednostavnije popunite masku za pretragu letova sa leve strane. Za Niš unesite INI, a za Bratislavu BTS. 

Cena autobuske karte od aerodroma do centra grada je 0.90 eur po pravcu, a više o svemu pročitajte na linku Javni prevoz u Bratislavi

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.