Kako se spakovati za putovanje - 10 sjajnih saveta

kako-se-spakovati-saveti-za-putovanje

U slučaju da se nikada niste stresirali zbog pakovanja u poslednjem trenutku, ili ste emocionalni robot, ili ste se odlučili da ćete putovati samo sa ručnim prtljagom.

Kako biste se lakše organizovali, predstavljamo vam savete koji će vam pomoći da svoju putnu torbu organizujete na pravi način.

Pratite instrukcije u nastavku - napominjemo da se vrlo lako pamte, i krenite na putovanje sa savršeno spakovanim prtljagom!

1. Ne sklapajte garderobu, nego je uvijajte!

Odličan način da organizujete prostor u koferu i da uštedite mesto - ali i da budete sigurni da vam se garderoba neće izgužvati jeste da je uvijate to jest urolate kao na slici.

Ovako ćete u jedan kofer vrlo lako smestiti 3 šorca, 3 para pantalona, 3 para farmerki, 1 suknju, 3 džempera, 10 majici i 4 haljine!

2. Koristite kese za vakumiranje

Vrednost kesa za vakumiranje je neopisiva prilikom pakovanja! U njih možete staviti dečje igračke, glomazne jake, posteljine - sve ono što zauzima puno prostora u koferu. 

Kese za vakumiranje će vam sačuvati puno prostora, a u povratku sa putovanja vam takođe mogu pametno koristiti - kao kese za prljav veš.

3. Pakujte se u skladu sa "piramidalnim" principom

U dnu kofera pakujte glomazne stvari - poput obuće. Zatim, počnite da ređate pantalone, ali nemojte da ih uvijate u rolne, već ih, kao na slici, presavijte tako da nogavice vire spolja i na kraju prekrijte njima stvari koje naknadno spakujete (majice, bluze i ostale stvari koje zauzimaju manje mesta).

Na vrh "piramide" stavite kozmetiku, nakit i dokumenta.

4. Recite NE kišobranu

U slučaju da imate ogroman kišobran - ostavite ga kod kuće! Umesto toga, spakujte kišnu kabanicu koja će zauzeti mnogo manje mesta od kišobrana. Naš savet je da kupite nekoliko jednokratnih kabanica koje minimalno opterećuju prostor u vašem koferu, a da ih nakon putovanja bacite.

5. Ponestite "mini" kozmetiku

Prilikom pakovanja za vaše putovanje, vodite računa o tome da ponesete svu kozmetiku, ali da ne zauzmete previše prostora u koferu.

To ćete vrlo jednostavno postići tako što ćete koristiti manje ambalaže - nakon korišćenja operite ih i biće vam od koristi za sva naredna putovanja!

6. Koristite ofingere

Za sve one koji i na putovanjima žele da nose elegantnu odeću imamo odličan savet!

Svoju garderobu okačite na ofingere i tako ih spakujte u kofer kako bi bila u nosivom stanju kada stignete na svoje odredište. 

7. Sitne stvari pakujte na pravi način

Šnale, čarape, naočare i ostale sitnice spakujte u obuću ili džepove od pantalona!

Što se tiče nakita, njega možete staviti - a u isto vreme i sakriti u kutije od lekova.

8. Ne pakujte više lekova nego što vam je potrebno

Nema potrebe da čitavu svoju kućnu apoteku nosite na putovanje. Izaberite smisleniju opciju: ponesite samo one lekove koji su neophodni. Ne pakujte više od jedne table bilo kog leka - to je sasvim dovoljno da pokrijete bilo kakav hitan slučaj.

Kako bi vaši lekovi bili na sigurnom, smestite ih u džepove od pantalona ili obuću.

9. Ne ostavljajte prazna mesta u koferu

Ako ste i vi jedan od onih putnika koji uvek ostavljaju slobodna mesta u koferu kako bi "bilo mesta za suvenire" u povratku sa putovanja, evo saveta za vas - ne radite to.

Da se raspored koji ste brižljivo pravili u koferu ne bi poremetio zbog praznih mesta koje ste ostavili u koferu, uvek ih popunite nekim sitnim komadima garderobe, a za suvenire će uvek biti mesta.

10. Ponesite samo ono što vam je ZAISTA potrebno

Stvari poput fena, glomazne torbe za fotoaparat ili vodiča za putovanje ostavite kod kuće. Gedžete možete uviti u duks i sigurno će bezbedno putovati.

Papirne vodiče zamenite mobilnim aplikacijama. A fen sigurno postoji i u okviru vašeg smeštaja.

A sada, saveti bez kojih nemojte ni polaziti na putovanje!

* Vodite računa o kablovima punjača za telefon i slušalicama od telefona - lepo ih umotajte kako se ne bi pokidali.

* Ako slučajno imate u koferu neki lomljivi predmet, spakujte ga u čarapu a zatim ubacite u komad obuće - i najluđa putovanja podneće ovaj sistem pakovanja!

* Obuću uvijajte u kese za jednokratnu upotrebu - ne samo da biste uštedeli prostor, već i zbog higijenskih razloga.

* Ne dozvolite da se vaš omiljeni grudnjak savije u toku transporta u koferu - samo u korpe ubacite po nekoliko čarapa i predupredićete problem!

Rezervacija i kupovina avio karata po najpovoljnijim cenama samo na portalu Aerogaga: kontaktirajte nas na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nas možete kontaktirati putem e-maila info@aerogaga.com

Pratite sve naše aktuelne ponude i promocije preko društvenih mreža: FacebookTwitter i Instagram

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.