Avio karte Johanesburg

Johanesburg

Južnoafrička republika, smeštena na krajnjem jugu Afrike izlazi i na Atlanski i Indijski okean. Ovo je zemlja zapanjujućih prirodnih lepota, bogatog biljnog i životinjskog sveta, raznolikosti kultura i kosmopolitskih gradova.

Avio karte možete rezervisati na linku Beograd Johanesburg po ceni od 509 eura. Za Johanesburg unesite JNB, a za Beograd BEG. 

Johanesburg je najveći grad Južnoafričke republike i ekonomska prestonica. Neki ga nazivaju "Urbana džungla" jer je u gradu zasadjeno preko 10 miliona različitih vrsta stabala.

Najbolje mesto odakle bi ste mogli da krenete sa obilaskom je poznati Neighbourgoods Market. Ovde možete uživati u fenomenalnoj kako lokalnoj, tako i internacionalnoj kuhinji uz domaće craft pivo. Na ovoj lokaciji naći ćete i veliki broj prodavnica sa autentičnim suvenirima Južnoafričke republike i celog regiona.

Barovi u Johanesburgu

Ušuškani u centru grada, izmedju visokih oblakodera i savremene arhitekture nalazi se niz prelepih barova u kojima se vidi veliki uticaj razvijene džez kulture. Pored njih, ovaj distrikt je prepun odličnih koktel barova koji predstavljaju renesansu ovog velegrada i njegovu ubrzanu urbanizaciju.

Kada otputujete u Johanesburg, ne propustite da posetite Rt Dobre Nade, Nacionalni park Kruger, Drakensberg planine, Kgalagadi Transfrontier Park, Durban u KwaZulu-Natal i još puno lepih lokacija.
Zbog najumerenije klime na celom kontinent, Južnoafričku republiku možete posetiti tokom cele godine. Ukoliko vas interesuju divlje životine, najbolji period za posetu je od juna do septembra, za vreme zimskog perioda.

Johanesburg ima populaciju od oko 957 000 stanovnika, a valuta koja se koristi u Johanesburgu je Južnoafrički Rand.

Cena porcije, po osobi u prosečnom restoranu iznosi oko 6 evra, dok je cena točenog craft piva oko 1.15 evra a bočica vode je 50 centi.

Karta u jednom pravcu u lokalnom gradskom prevozu je 86 centi, start taksija je 1,15 evra, a cena predjenog kilometra 58 centi. Litar bezolovnog benzina je 75 centi.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.