Avio karte Njujork

Avio karte Njujork

Centar života u Njujorku je na Manhetnu a okružuju ga četiri vrlo različita kvarta: Bronx, Brooklin, Queens i Staten Island.

Današnji simboli Njujorka su: Vol strit, Kip slobode (poklon Francuske, podignut je 1886), Bruklinski most (koji spada u najveće i najduže mostove sveta i spaja Menhetn i Bruklin)... Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej, bulevar koji se proteže od juga do severa Menhetna, a u čijem centralnom delu (Midtown) se nalaze mnoga pozorišta.

Bilo da ste fan kulture, muzike, filma ili mode, ovaj grad predstavljaće najveći izazov koji ste do sada imali. Ako radite u banci, ili ste opsjednuti novcem, ne propustite priliku da u 17. časova budete na Vol stritu, u Daun-taunu.

Ako ste ljubitelj pozorišta i predstava, zaputite se na sedmu aveniju i na megapopularnom Brodveju, odgledajte: Kets, Meri Popins, Čikago ili pak Adams Femili.

Ljubitelji muzeja posetiće Njujork Art Muzej na petoj aveniji, američku verziju Madam Tiso-a, kao i mnoga druga zdanja.
Ljubitelji sporta i sportskih aktivnosti neće propustiti meč čuvenih Jenkija, kao ni jutarnji džoging u Central Parku.
Jedna od najboljih šetnji je i ona preko mosta Bruklin, koji spajajući Menthetn sa Bruklinom, pruža spektakularan pogled na oba ogranka Njujorka.

Svaki ogranak Njujorka je autentičan, pa se u toku dana možete osjetiti kao da ste u Kini, Italiji ili Latinskoj Americi.

Aerodromi u Njujorku

Najznačajni aerodrom u Njujorku, što se tiče putnika, je Džon Kenedi (JFK). Najveći broj stranaca sleće baš na ovaj aerodrom. Medjutim po veličini i po broju putnika on je na drugom mestu. Nalazi se u jugoistočnom delu Njujorka, oko 19 km od Menhetna (Downtown).

Od ovog aerodroma do centra Menhentna možete koristiti prevoz vozovima, takozvani, "AirTrain" vozovi voze od aerodroma do Long Ajlenda. Ako idete podzemnom, stićićete do centra za sat vremena. Long Ajlend železnica je još jedan od načina da dođete do centra, stižete za 20 minuta. Gradskim autobusom, linija Q10, stižete za 75 minuta.

Njujork ima dve glavne železničke stanice, "Grand Central Terminal" na istočnoj strani i "Penn Station" na zapadnoj strani. Na obe ove stanice staju i autobusi i podzemna. Na Grand Central stanici staje "Metro-North Railroad" koji ide od predgrađa Njujorka. Na Pen stanici staje "Long Island Rail Road", " Amtrak" i "NJ Transit" koji ide do Nju Džerzija.

u Njujorku postoji i veliki broj komfornih jeftinih autobuskih linija koje putuju od Njujorka do svih gradova SAD-a i većih gradova Kanade. Najpoznatije autobuske linije su: "BoltBus", "Megabus" i "Greyhound".
Pored Kenedija, aerodrom LaGuardia (LGA), takodje se nalazi Kvinsu, dok se, Newark Liberty International (EWR) koji je značajan za putnike iz Srbije, nalazi u Nju Džerziju. Od svih ovih aerodroma do centra grada možete doći taxijem, vozom, metroom ili autobusom.

Online kupovina avio karte i rezervacija hotela

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Njujorka

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite online karticom.

Na linku Hoteli u Njujorku rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.