kako kupiti kartu cena karte

Uputstvo za online kupovinu avio karte

kupovina-avio-karte-1
kupovina-avio-karte-2
kupovina-avio-karte-3
kupovina-avio-karte-4
kupovina-avio-karte-5

KORAK 2

Na ekranu će se pojaviti svi raspoloživi letovi za vremenski period koju ste izabrali. Svi letovi za koje možete da rezervišete i kupite avio karte će biti prikazani jedan ispod drugog. Sistem automatski prikazuje raspoložive letove poređane od najnižih ka najvišim cenama. Ukoliko želite, u plavoj maski sa leve strane na kojoj piše Filter letova, možete da čekirate kriterijume koje želite i dobijete samo prikaz letova koji ih ispunjavaju: cena - od koje do koje cene avio karte želite da vam prikaže sistem; vreme polaska - okvirno vreme polaska koje vam odgovara, vreme dolaska - optimalno vreme dolaska na destinaciju, presedanja - na primer, ako ste zainteresovani samo za direktan let, čekirajte samo opciju direktan let; avio kompanije - možete da isključite ponude nekih kompanija tako što ćete ih de-čekirati, aerodromi - možete čekirati samo određeni aerodrom na koji želite da sletite, trajanje - ova opcija vam omogućava da izaberete let koji vam odgovara po dužini trajanja, kabina prevoza - ovde možete izabrati da li želite da vam sistem prikaže letove u svim klasama, ili da na primer čekirate da vam se prikažu samo letovi dostupni u ekonomskoj klasi.

Za svaki pojedinačni rezultat prikazan je detaljan red letenja. Informacije o svakom od njih prikazane su u belim pravougaonicima koji su oivičeni crnim ramom (vidite na slici ispod). Za primer smo uzeli putovanje na relaciji Beograd Berlin, povratni let u periodu od 10. do 18. marta:

U plavom ramu iznad svakog pojedinačnog leta prikazuje se cena avio karte izražena u dinarima i evrima. Cena je kompletna, u nju su uračunate sve aerodromske takse i odnosi se na ukupan broj putnika. Molimo vas da imate u vidu da kod nekih avio kompanija cena prtljaga nije uračunata u cenu karte. O tome više u nastavku uputstva.

Bitne informacije za ovaj let:

- Air Serbia, avio kompanija koja prevozi putnike na relaciji koju ste izabrali
- JU 354, oznaka ponuđenog leta.
- Avion, tip aviona kojim se leti.
- Odlazak, prikazuje u koje vreme avion poleće i sa kog aerodroma
- Dolazak, prikazuje vreme sletanja i na koji aerodrom
- Trajanje, prikazuje vreme koliko let traje 
- Ekonomska klasa, prikazuje klasu putovanja koju ste izabrali na predhodnom koraku

Klikom na Prikaži detalje, u mogućnosti ste da:

- Vidite terminal sa koga polećete - Terminal 2
- Vidite tip aviona kojim se obavlja let - Avion Airbus Industrie A319

Ukoliko datum leta za željenu destinaciju nije fiksan, možete proširiti vašu pretragu klikom na crno dugme +-3 dana. Kada izaberete ovu opciju u prozoru iznad pojaviće se tabela sa raspoloživim letovima za različite termine bliske datumima putovanja koje ste primarno izabrali. Tabela izgleda ovako:

U poljima označenim žutom bojom navedene su najpovoljnije cene za vaše putovanje. Ukoliko kliknete na neko od ovih polja, sistem vas automatski prebacuje na taj let gde možete videti sve njegove specifikacije.

Kada pronađete let koji vam odgovara, kliknite na žuto dugme Odaberite let. Nakon toga, naći ćete se na ovoj stranici:

NAPOMENA: U polju Prtljag dobićete informaciju o tome koliko komada prtljaga je uračunato u cenu karte. Neke avio kompanije u cenu karata ne uračunavaju prtljag. Ukoliko ste zainteresovani za dodatni prtljag pošaljite nam mail na info@aerogaga.com

U polju Uslovi rezervacije odabraćete jednu od raspoloživih opcija koje su ponuđene.

- Ukoliko planirate da avio kartu platite u banci ili pošti, ne morate biti registrovani na našem sajtu i u ovom meniju odaberite opciju Želim da napravim rezervaciju bez registracije. 

- Ukoliko planirate da avionsku kartu platite kreditnom karticom na našem sajtu, MORATE BITI REGISTROVANI KORISNIK. U tom slučaju izaberite opciju Želim da se registrujem. Odabirom ove opcije pristupate maski gde pravite svoj lični profil na našem sajtu. Kada ga popunite možete kupiti avio kartu kreditnom karticom.

- Ako ste se ranije već registrovali na našem sajtu, a želite da svoju avio kartu platite kreditnom karticom, izaberite opciju Registrovan sam korisnik i želim da se prijavim. 

Da nastavite sa rezervacijom kliknite na dugme Rezerviši, koje se nalazi sa desne strane.

Ukoliko vam je potrebna moja asistencija prilikom rezervacije i kupovine karte, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nam možete poslati mail na info@aerogaga.com