Nadoknada štete za izgubljeni prtljag

Poštovani,
putovala sam iz Zagreba u Paris preko Beča, s obzirom da mi je kasnio avion iz Zagreb,a a otišao ovaj drugi za Paris, Austian ticket mi je ponudio let za Brusseles uz nadoknadu što sam i prihvatila. No na tom putu je Austrian airlines ili Brusseles Airlines izgubio moju prtljagu. Prijavila sam na lost&found u Brusselesu, dala im adresu gdje ću se do svog povratka u Zagreb nalaziti no oni (još ne znam tko) našli su moju prtljagu nakon 8 dana i poslali je meni na kućnu adresu. Kofer je oštečen, stvari ne fale ali ja sam morala kupovati za 6 provedenih dana osnovne stvari. Pitanje glasi: da li imam pravo na odštetu i kome da se obratim?
Hvala, s poštovanjem, Andrea Radeljak

ODGOVOR

U većini slučajeva aviokompanije ne nadoknađuju kupovinu novih stvari. Jedina mogućnost je da žalbu direktno pošaljete aviokompaniji koja je bila vaš prevozilac tj. toj kompaniji koja je izgubila vaš prtljag. Sa njima morate sve direktno rešiti. Uvek možete da pokušate da tražite nadoknadu štete. Ne možete ništa da izgubite, možete samo da dobijete.

Red letenja i cene avio karata za naredno putovanje proverite na linku Jeftina putovanja

Ukoliko vam prilikom rezervacije karte bude bio potreban neki savet ili moja asistencija, pozovite me telefonom na +381-62-28-00-29 svakog radnog dana od 9h do 20h (od ponedeljka do petka). Ukoliko želite da mi pošaljete poruku na Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0.

Za kontakt putem Skype-a naš username je aero.gaga

Ukoliko plaćanje avio karte može neko za vas da izvrši u Srbiji kliknite ovde 
Ako želite da platite iz inostranstva kliknite na link Plaćanje Visa ili Master karticom. Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu da bi mogli da platite karticom

Obezbeđujemo garantovano najniže cene karata za sve destinacije.

Pratite sve naše aktuelne ponude preko društvenih mreža: Facebook i Twitter

avio-karte

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA