uslovi poslovanja

Prava i mogućnosti kupaca i oglašavača

Opšta pravila

Dobrodošli na www.aerogaga.com najposećeniji sajt u Srbiji i Crnoj Gori za prodaju avionskih karata. Svi posetioci ovog sajta, kupci i oglašavači se obavezuju da će se pridržavati sledećih uslova korišćenja, pa Vas zbog toga molimo da ih pažljivo pročitate pre nego što nastavite sa korišćenjem sadržaja sajta. Čitanjem tekstova, korišćenjem servisa portala, njegovih delova ili samim odlaskom na neke od linkova ka sekcijama složili ste se sa uslovima predstavljenim na ovoj stranici.

Ukoliko se ne slažete sa dole navedenim uslovima, molimo Vas da ne koristite sadržaj ovog web portala u privatne svrhe.

Portal www.aerogaga.com sadržaj objavljuje u nameri da Vam u potpunosti olakša kupovinu avionskih karata ili sa druge strane pronalazak svih korisnih informacija vezanih za svet turizma, avio kompanija i avio saobraćaja. Sadržaj portala www.aerogaga.com koristite na vlastitu odgovornost i portal www.aerogaga.com ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala www.aerogaga.com ili bilo kog njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja i da su ih razumeli u celosti.

Pravna zaštita

Ovaj sajt može sadržati veze ka drugim sajtovima koji mogu ali i ne moraju biti u vlasništvu Aerokarata. Prateći te veze može se desiti da se sadržaj spoljnog sajta pojavi u novom prozoru ili unutar već otvorenog prozora. Kada se sadržaj spoljnog sajta pojavi unutar otvorenog prozora, to je učinjeno isključivo zbog lakše navigacije. Aerokarte ne mogu biti odgovorne za funkcionalnost i sadržaj takvih sajtova. Veze sa ovog ka spoljnim sajtovima koji jesu ili nisu u vlasništvu aerokarata postavljene su kako bi Vam bilo olakšano pronalaženje željenog sajta, usluge i/ili proizvoda. Na Vama je da procenite da li su ti sajtovi u skladu sa Vašim potrebama. Ne možemo se smatrati odgovornim za održavanje tih sajtova, kao ni za sadržaj, usluge i/ili proizvode koje takvi sajtovi nude, niti ulazimo u uslove, garancije i prezentaciju bilo čega navedenog na tim sajtovima. Ne prihvatamo odgovornost u slučaju da spoljni sajt krši prava intelektualne svojine trećeg lica. Sajtovi koji se pojavljuju u vidu izvora vesti ili kao linkovima na stranicama www.aerogaga.com delo su osoba sa kojima Aerokarte nemaju nikakvih dodirnih tačaka i nije ni u kakvoj vezi, niti ima kontrolu nad njima, odnosno ne snosi odgovornost za verodostojnost sadržaja tih sajtova. Aerokarte ne preuzimaju nikakvu odgovornost za posledice posećivanja konkretnih linkova ili za posledice koje mogu nastati eventualnom zloupotrebom od strane trećeg lica.

Sve informacije i saveti u okviru sadržaja sajta www.aerogaga.com su opšte i informativne prirode. Trudimo se da prilikom kreiranja sadržaja sve informacije koje predstavljaju deo ovog sajta budu ispravne i tačne u trenutku objavljivanja, ali ne možemo garantovati za isto. Ne možemo biti odgovorni za bilo kakve akcije preduzete na osnovu predstavljenih informacija i saveta i ne snosimo odgovornost za bilo kakve štete i gubitke materijalne i nematerijalne prirode koje mogu proizaći iz takvih akcija.

Takođe, kupovina avionskih karata preko interneta je u potpunosti bezbedna i primenjuje se Zakon o zaštiti potrošača

Autorska prava

Sajt www.aerogaga.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ukoliko smatrate da se na portalu nalazi sadržaj kojim smo povredili Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Unapred se izvinjavamo u slučaju da do takvih situacija dođe. Žalbe pošaljite na mail info@aerogaga.com i u najbržem mogućem roku ćemo Vam odgovoriti i rešiti nastalu situaciju.

Uslovi korišćenja

Ovaj sajt sadrži materijale i informacije, uključujući tekst, fotografije, grafičke elemente, video snimke i zvuke koji su zaštićeni kao autorska i/ili intelektualna dela i tvorevine. Sva autorska i druga intelektualna prava na prezentovane materijale su u vlasništvu aerokarata. Sajt takođe sadrži i robne marke i simbole koji su zaštićeni.

Sajt www.aerogaga.com je namenjen isključivo Vašem ličnom, ne-komercijalnom korišćenju u cilju brže i efikasne kupovine avionskih karata, informisanja o novinama u avio kompanijama, turističkim destinacijama, razmene iskustva, postavljanja pitanja i rešavanja problema.

Portal www.aerogaga.com može u svakom trenutku odbiti postavljanje bilo kojih sadržaja na sajt ili izvršiti njegovo prilagođavanje shodno pravilima korišćenja portala, uređivačkoj politici portala ili iz drugog razloga. Ovo se može vršiti bez prethodnog upozorenja i objašnjenja. Takođe, aerokarte zadržavaju sva prava ne objavljivanja oglasa ili komentara za koji proceni da nisu primereni javnom prikazivanju.

Ukoliko želite da kreirate hiper-vezu ka našem sajtu molimo da nam dostavite na mail info@aerogaga.com sledeće podatke:

URL adresu strane na kojoj želite da postavite hiper-vezu ka našem sajtu.
URL adresu strane na našem sajtu na koju želite da se povežete.

 Dozvoljeno je

 •  slobodno pristupati bilo kom delu ovog sajta.
 •  štampati kopije bilo koje ili svih stranica za ličnu upotrebu.
 •  kupiti avionsku kartu
 •  neograničeno posećivati sajt.
 •  postaviti pitanja, komentare, slati žalbe, predloge, molbe.
 •  učestvovati u svim temama foruma za koje imate interesovanje.
   

Nije dozvoljeno

 • kopiranje (uključujući štampu i skladištenje na kompjuterskim medijima)
 • distribucija (uključujući distribuciju kopija), emitovanje, promena ili izmena u svakom smislu i na bilo koji način informacija sadržanih na ovom sajtu osim pod uslovima opisanim u sekciji "Dozvoljeno je".
 • uklanjanje bilo kakvih napomena o autorskim pravima, robnih marki ili druge intelektualne svojine sadržane u originalnom materijalu u slučaju kopiranja ili štampanja kopije za ličnu upotrebu.
 • korišćenje portala radi povećanja posećenosti vašeg sajta u komercijalne svrhe, kao što je postavljanje linkova ka Vašim sajtovima.
 • "preslikavanje i kopiranje" početne strane portala, strana sa servisima ili sadržajima, niti bilo koje druge strane našeg portala na nekom drugom sajtu.
 • "meta-pretraživanje" sajta www.aerogaga.com

Ni jedan deo portala www.aerogaga.com ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Zabranjeno je davati lažne informacije koje nisu u skladu sa zakonom ili uređivačkom politikom portala. Portal ne može biti odgovoran za posledice takvih aktivnosti. Svaki korisnik je odgovoran za istinitost unesenog sadržaja i kontakt podatke na sajtu prilikom kupovine karte.

Izmene uslova korišćenja i ograničenje odgovornosti

Zadržavamo pravo da uslove korišćenja sadržaja sajta i odredbe pravne zaštite izmenimo kada i ukoliko je to potrebno. Ukoliko krstarite sajtom, podrazumeva se da ste saglasni sa trenutno važećim (najnovijim) uslovima korišćenja. Zbog toga je potrebno da ih pročitate svaki put kada pristupate sajtu jer u međuvremenu mođe doći do pomene sadržaja ove stranice.

Ni pod kakvim okolnostima portal neće biti odgovoran ni jednom korisniku, u smislu njegovog pravilnog ili nepravilnog korišćenja ili oslanjanja na portal. Takođe zadržavamo pravo da u bilo kom trenutku i bez prethodne najave promenimo formu i/ili sadržaj bilo kog dela ili sajta u celini.

Ne garantujemo da će sajt biti dostupan u svakom trenutku. Sajt možemo učiniti privremeno nedostupnim kada je to potrebno zbog podrške, redizajna, pravljenja backup podataka, održavanja ili izmene sadržaja sajta. Zadržavamo pravo da sprečimo pristup ovom sajtu u bilo kom trenutku i bez obaveštenja. Administracija sajta nije odgovorna za eventualnu štetu koje bi mogli da nanesu sadržaji preuzeti sa sajta

www.aerogaga.com ne garantuje posetiocima ništa u vezi sa sajtom ili njegovim sadržajima, koji su ponuđeni "kakvi jesu" i bez izmene (kao izmena se ne računa pravopisno, tehničko, ili bilo koje drugo prilagođavanje teksta uz zadržavanje smisla teksta autora) od strane autora sajta. Autorima ćemo pružiti pomoć u upoznavanju sa radom samo sajta.

Korisnici i zaštita podataka

Lični podaci koje nam prosleđujete preko formulara prilikom kupovine avionske karte na ovom sajtu biće korišćeni u skladu sa našom politikom zaštite i privatnosti podataka. Molimo da je pročitate pre nego što nastavite sa korišćenjem sadržaja sajta. Portal www.aerogaga.com se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika sajta i oglašavača, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Istinitost i tačnost informacija, upisi korisnika

Kupovinom avionske karte i popunjevanjem formulara, korisnik potvrđuje tačnost informacija koje je uneo pri unosu oglasa.

Portal ni u kom pogledu ne odgovara za tačnost i istinitost podataka datih od strane posetilaca sajta i kupca, ne preuzima odgovornost za greške ili nedoslednosti u okviru informacija, dokumenata, programskih aplikacija materijala i/ili usluga koje su u bilo kakvoj vezi sa ovom prezentacijom. Sajt ne sadrži i ne podržava bilo kakav ilegalni sadržaj (uključujući piratski softver, pornografiju, ilegalne aktivnosti, neodobreno korićenje zakonom zabranjenih sadržaja, prevare bilo koje vrste i slično).

Korisnici sajta (posetioci/članovi, autori i ostali, tj. vi) se pristajanjem na ovaj ugovor o korišenju odriču mogućnosti tužbe, potražnje, naplate i sličnog protiv sajta u bilo kom slučaju. Administracija će pružiti svaku potrebu pomoć u vidu informacija koje od administratora sajta zatraže nadležni (pravosudni i policijski) organi.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine aviosnkih karata na sajtu AeroKarte poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, pa samim tim Aerokarte ne mogu biti odgovorne za zloupotrebu istih.

Zaključenje ugovora

U slučaju zaključenja ugovora o osiguranju putnika ili prtljaga ili drugih ugovora o osiguranju ili kupovini avionske karte koji se zaključuju na period duži od mesec dana, potrošač ima pravo na jednostran raskid ugovora. Obrazac za jednostran raskid ugovora možete preuzeti ovde

Primedbe

Ukoliko imate pitanje, komentar ili primedbu na sadržaj ovog sajta, molimo Vas da nas kontaktirate na mail info@aerogaga.com