Presedanje na aerodromima

 Poštovani,
 interesuje me malo da mi opširnije objasnite presedanje na aerodromima u Cirihu i Minhenu. Imam let sa presedanjem, a do sada nisam imao takvo iskustvo. U odlasku u Cirihu, a u povratku u Minhenu. Molim vas za što više korisnih informacija. Unapred hvala

ODGOVOR

Presedanje na aerodromima, vezane avio karte

Ukoliko vaša avionska karta ima povezane letove (tzv. vezana avionska karta) situacija je sledeća. Kada sletite na aerodrom u Cirihu (isto važi i za Minhen), izlazite iz aviona i pratite strelicu na aerodromu na kojoj piše Transfer ili Connected Flights. Kada dođete do Info pulta za informacije, pokažite svoj pasoš i kartu i oni će vas uputiti na koji Gate treba da izađete da biste se ukrcali na avion za vaš sledeći let. Ili još jednostavnije, pročitajte informaciju o broju gejta na displeju na aerodromu, jer to uvek piše pored vašeg broja leta.

Ako vam let kasni

Kada imate kupljene karte za vezani let, avio kompanija preko koje letite je u obavezi da sačeka sve putnike koji imaju vezane karte, tako da u slučaju kašnjenja, ne morate da brinete o tome. A ukoliko dođe do nekih većih nepredviđenih kašnjenja, u obavezi su da vas ubace na prvi slobodan let do sledeće destinacije.

Transfer prtljaga

Što se tiče prtljaga, prilikom presedanja tokom vezanih letova, u većini slučajeva ne preuzimate prtljag pri međusletanju, već o tome brine osoblje aerodroma i prebacuje ga u avion za naredni let (osim ukoliko vam nije naglašeno da treba da preuzmete prtljag iz nekog razloga). Vi sa sobom nosite sve vreme samo ručni prtljag, a sav ostali prtljag preuzimate na krajnjoj destinaciji.

Presedanje na aerodromima, odvojene karte

Ukoliko ste kupili odvojene (tj. nevezane) karte za let, onda i u Cirihu i u Minhenu morate da preuzmete prtljag i čekirate ga za naredni let. Ukoliko zakasnite za let, avion vas neće čekati, a da li postoji mogućnost za promenu karte, to ćete morati da proverite na licu mesta sa avio kompanijom preko koje letite.

Online rezervacija avionskih karata

Da pogledate ponudu letova za bilo koji datum putovanja i za bilo koju svetsku destinaciju kliknite na link Najjeftinije aviokarte. Unesite destinaciju, datum i tip putovanja i dobićete ponudu svih raspoloživih letova sa cenama. Prikazane cene su konačne, sa svim uračunatim taksama i nemate nikakve dodatne troškove.

 Kada izaberete let koji vam najviše odgovara, na istom linku možete online odmah da besplatno rezervišete avio karte. Rezervacija najčešće važi 12 sati, i u tom periodu ste u obavezi da rezervisane karte platite na način kako to vama najviše odgovara.

 Rezervaciju avionskih karata možete uraditi i pozivom na broj 0800-085-085, svakog radnog dana od 9h do 20h. Poziv je besplatan ukoliko zovete sa fiksnog telefona u Srbiji.
 Za rezervacije iz inostranstva i sa mobilnog telefona pozovite nas na +381-62-28-00-29.

 

 Kupovina avio karata preko interneta

 Detaljno uputstvo kako da kupite aviokarte na putem interneta možete pročitati na linku Online kupovina.
 Avionsku kartu možete platiti na jedan od načina:

ODGOVORI NA SLIČNA PITANJA