Dozvoljena težina prtljaga na Lufthansa letovima

Predati prtljag

U Lufthansi se primenjuje komadni koncept za prevoz registrovanog prtljaga na svim letovima. Ovaj koncept se primenjuje od ranije na letovima od/do Severne Amerike (SAD, Kanada, Meksiko). On omogućava besplatan prevoz jednog kofera maksimalne težine 23 kg u ekonomskoj putnoj klasi i dva kofera maksimalne težine po 32 kg za svaki u biznis ili tri kofera po 32kg u prvoj klasi.

Odstupanja od ovog koncepta su mala i odnose se na povlasticu za putnike koji putuju ka Japanu, zapadnoj, istočnoj ili centralnoj Africi. U ekonomskoj klasi njima je dozvoljeno da ponesu dva komada prtljaga po 23kg.
Članovi Miles and More programa sa Senator ili HON statusom imaju mogućnost besplatnog prevoza jednog dodatnog kofera dok svi ostali članovi Miles and More programa koji putuju u ekonomskoj klasi imaju pravo da ponesu dva komada prtljaga po 23kg umesto jednog.

Maksimalne zbirne dimenzije svakog kofera koji se predaje iznose 158 cm.

Ručni prtljag

Lufthansa dozvoljava dva komada ručnog prtljaga u biznis i prvoj putnoj klasi i jedan komad u ekonomskoj klasi. Ručni prtljag ne može preći dimenzije 55x40x20 cm i težinu od 8 kg. Dodatno se dozvoljava putnicima unošenje jedne torbe za odela (haljine), ženske lične torbice, muške ručne torbice. Dodatno se mogu uneti i ćebe, štap za hodanje, materijal za čitanje. U ručni prtljag se ne računaju i mogu se uneti mimo propisanih objekata i štake, rasklopiva dečja ili invalidska kolica ili razna ortopedska pomagala.

Dodatne torbe i višak prtljaga

U Lufthansi se naplaćuje fiksna doplata i za ručni i predati prtljag i neće biti naplate po kilogramu prtljaga viška.

Doplata od 50 evra po pravcu ako se radi o evropskom letu i 100 evra (150 USD za letove iz SAD/Kanade) ako je u pitanju interkontinentalni let biće naplaćena u sledećim slučajevima prekoračenja.

  • besplatan kofer koji teži između 23 i 32kg.
  • besplatan kofer koji je veći od 158cm a manji od 203cm.

Dodatna torba do 23kg i 158cm u zbiru biće naplaćena 70 evra za evropske letove ili 150 evra za letove u interkontinentalnom saobraćaju (200 USD za letove koji počinju u Severnoj Americi).
Iste doplate važe i u biznis klasi s tim što se odnose na prekoračenje besplatnog limita za biznis klasu tj. ako je torba veća od 158cm i/ili teža od 32kg kao i ako se radi o trećoj torbi.Ostale kombinacije prekoračenja pravila za prevoz prtljaga se naplaćuju više. Detaljnu tabelu možete preuzeti u pdf formatu na sajtu Lufthanse.

Word tracer

Lufthansa poseduje sopstveni program traganja za prtljagom a putnici se mogu online informisati o napredku njihovog predmeta na adresi: http://www.worldtracer.aero

Online kupovina avio karata

Karte za let kompanijom Lufthansa rezervišite na linku Lufthansa - letovi
Avio karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800-085-085 svakog radnog dana od 09h do 20h.
Za pozive iz inostranstva broj telefona je +3816228-00-29.