Opšti uslovi korišćenja

Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Prilikom obrade transakcija kreditnim i debitnim karticama preko elektronske trgovine, Trgovac preusmerava kupca na stranu banke gde se vrši bezbedan unos podataka o kartici od strane Korisnika.

Na taj način se ostvaruju sledeći ciljevi:
 • Trgovac ne raspolaže podacima o kartici i zato je rasterećen ispunjavanja dodatnih bezbednosnih zahteva (bezbedni linkovi i bezbedno čuvanje podataka) koji su do sada bili uslov a tu vrstu poslovanja.
 • Banka razvija nove funkcionalnosti Payment Gateway‐a i usklađuje postojeće sa zahtevima Visa, MasterCard‐a i American Express, omogućavajući Trgovcu da se fokusira na osnovnu delatnost.
Strana na koju se preusmerava kupac prilikom vršenja plaćanja, naziva se Hosted Payment Page (HPP).

Zaštita privatnosti korisnika

U ime sajta www.aerogaga.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u preduzeću Aerokarte d.o.o. i na sajtu www.aerogaga.com odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Polisa zaštite privatnosti

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na Web stranici aerogaga.com, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Aerokarata ili u njihovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Zastita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutnonajsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Tipovi obaveštenja korisnicima za promocije

 * Oglasi
 * Lifleti
 * Newsletteri
 * Poštanska pisma
 * Katalozi
 * Mailovi

Tipovi prikupljanih informacija

 Informacije koje Aerokate d.o.o mogu prikupljati su:
 
 * Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
 * Informacije za naplatu i isporuku (broj kreditne kartice, adresa za isporuku)

Prikupljanje informacija

 U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:
 
 * prilikom online registracije korisničkog naloga
 * pri kupovini avionske karte
 * učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
 * uspostavljanjem kontakta preko Web stranica
 * učestvovanjem u drugim aktivnostima AeroKarata

Korišćenje informacija

 Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:
 
 * popunjavanje formi u zahtevima za kartama ili informacijama
 * organizacija i administracija članskog kluba
 * obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
 * organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
 * sprovođenje istraživanja i analiza
 * slanje informacija u marketinške svrhe
 * obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prikupljanje informacija o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena karta ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije "Preporučite prijatelju" ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

Aerokarte d.o.o ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.
 
AeroKarte mogu imati potrebu da proslede informacije određenim trećim licima, kao što su naši agenti, servisni centri ili drugi predstavnici koji nastupaju u naše ime. Ova akcija može biti preduzeta u sledećim slučajevima:
 
 * ispunjavanje korisničkih porudžbina tj. izdavanje avionskih karata
 * slanje marketinških obaveštenja
 * dostavljanje avionskih karata putem maila
 * održavanje članskog kluba
 * izvršavanje korisničkih servisa
 * sprovođenje istraživanja, analiza ili drugih upita
 * slanje regularnih poštanskih ili elektronskih poruka
 * procesiranje plaćanja putem kreditnih kartica
 
Treća lica, sa kojima Aerokarte imaju ugovor, su ovlašćena da prosleđene informacije koriste isključivo u svrhe za koje su unajmljena. Kao deo ugovora sa njima, u obavezi su da slede pravila privatnosti koja smo im prosledili i da preduzmu razumne mere predostrožnosti kako bi obezbedili sigurnost Vaših ličnih podataka.
 
Aerokarte će eventualno biti prinuđene da proslede lične podatke validnim sudskim vlastima, po sudskom pozivu, sudskim istražiteljima ili drugačije kako je propisano zakonom. Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo istražnim organima aktivnosti za koje smatramo da su nezakonite. Aerokarte mogu proslediti određene lične podatke u slučaju da verujemo da je taj postupak razumno potreban kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Isto tako lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja AeroKarata. Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:
 
 * Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
 * Preko Aerokarte Call Centara putem broja telefona 0800 085 085 i +381 62 280029
 * Putem slanja e-maila na adresu info@aerogaga.com sa temom "Odjava"
 * Slanjem pisma na adresu:
Aerokarte doo
Bulevar Oslobođenja 43
11070 Beograd
 
Pri slanju e-maila i pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (n.p.r. e-mail, direktna poštanska pisma) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev.
 
AeroKarte će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 5 radnih dana za e-mail poruke i 2 nedelje za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.
 
Takođe treba imati u vidu da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju avionskih karata, informacije o statusu članskog kluba ili ostala obaveštenja koja se tiču Aerokarata

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Za svaku online kupovinu putem Interneta primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. AeroKarte ne mogu da osiguraju ili garantuju sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.
 
S' obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice AeroKarte koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.
 
Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.
 
Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog.
 
Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.
 
Web stranica Aerogaga koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem Interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Konverzija

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije - dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs koji definiše IATA. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:
 
 * Pozovite naš Call Centar na broj telefona: 0800 085 085 i +381 62 280029
 * Pošaljite zahtev na e-mail: info@aerogaga.com
 * Slanjem pisma na adresu
Aerokarte doo
Bulevar Oslobođenja 43
11070 Beograd

Opis načina isporuke

Nakon obavljene rezervacije i izbora plaćanja Visa, Master ili American Express karticom bićete preusmereni na sigurnosnu stranicu Banca Intesa gde ćete obaviti plaćanje. Kada je transakcija uspešno završena na mail će vam stići elektronska karta do kraja dana kada je obavljena online kupovina.

Nakon primljenog email sa potvrdom rezervacije u narednih 10 minuta primićete email sa predračunom za uplatu. Ukoliko vaše putovanje počinje u narednih 24 sata molimo Vas da na odmah kontaktirate telefonom na broj 0800/085-085 ili +381 62 280029.

Uplatu je moguće izvršiti u bilo kojoj banci (troškovi provizije idu na Vaš teret). Kupac je u obavezi, pre bilo kog načina plaćanja, da proveri rezervaciju karte koja mu je stigla na mail ili putem faxa (imena i prezimena putnika, datum i vreme leta kao i destinaciju) i tek nakon toga izvrši uplatu po instrukcijama koje su dostavljene za uplatu. Ukoliko se primeti bilo koja nepravilnost ili greška kupac je u obavezi da odmah reaguje kako bi se greška odmah ispravila. Ukoliko se greška primeti nakon izdavanja karte sve troškove izmena kupac snosi o sopstvenom trošku. Ukoliko kupac izvrši uplatu bez ikakve napomene o grešci smatra se da je saglasan sa svim podacima u rezervaciji i da su ti podaci tačni i na karte sa takvim podacima se šalju korisniku na mail ili fax. Glavni osnov za izdavanje avio karata je poziv na broj prilikom uplate. Trgovac ne pravi pitanje da li putnik vrši uplatu kao fizičko lice ili neko vrši uplatu u njegovo ime.

Ukoliko se Vaša rezervacija mora izdati hitno (24 sata ili manje) obavestite nas o uplati slanjem skenirane uplatnice na email (info@aerogaga.com)

Slanje svih obaveštanja o promenama/otkazivanju/rezervaciji i celokupna komunikacija između Trgovca (Aerogaga) i Kupca (posetioca sajta) obavlja se isključivo putem maila koji je Kupac ostavio prlikom rezervacije karte. Trgovac bez pisanog odgovora i obaveštenja od strane Kupca ne preduzima nikakve mere na svoju ruku. Kupac je u obavezi da u najbržem vremenskom roku odgovori na upit Trgovca. Mail za komunikaciju od strane Trgovca je info@aerogaga.com

U slučaju da u periodu od 24 sata od uplate niste primili email poruku sa brojem Vaše avionske karte molimo Vas da nas odmah kontakirate putem telefona na broj 0800/085-085 ili +381 62 280029 ili na mail info@aerogaga.com

Nakon evidentiranja vaše uplate na mail će vam biti poslata elektrosnka karta tj. elektronski dokument - ukoliko karta ne stigne na vaš mail istog dana kada ste izvršili uplatu u obavezi ste do 23:59h da obavestite Trgovca mailom da niste primili elektronsku kartu. Ukoliko to ne učinite, već sutra može da se desi da avio kompanija otkaže vašu rezervaciju ili promeni cenu, pa je neophodno izvršiti doplatu.

Povraćaj sredstava, promene i otkazivanje leta

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, www.aerogaga.com je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i American Express metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

U slučaju otkazivanja, promene ili delimičnog otkazivanja određene rezervacije, putovanja ili nekog drugog proizvoda ili usluge koju je korisnik izvršio putem sajta, provizija za posredovanje agencije neće biti vraćena, a postoji i fiksna naknada koja se obračunava na sledeći način:
 
 • Avionske karte: 2000 dinara na dan povraćaja novca ili promene uz plaćanje troškova otkazivanja ili promene leta avio kompaniji, ukoliko nastanu.
 • Hoteli: Samo troškovi otkazivanja koji se plaćaju pružaocu usluge, ukoliko nastanu.
 
U slučaju promene određene rezervacije, putovanja ili nekog drugog proizvoda ili usluge koju je korisnik izvršio putem aerogaga.com, može se od korisnika zatražiti da uplati dodatnu naknadu za troškove reizdavanja koji iznose minimum 2000 dinara po aviokarti.

U slučaju da putnik odluči da sam otkaže let (dobrovoljno odustane od putovanja) povraćaj sredstava se vrši po uslovima tarife koju sadrži kupljena karta. Putnik je pre same online kupovine avionske karte upoznat sa uslovima tarife na trećem koraku o ukviru dela Ograničenja.

Povraćaj novca za karte placene online se vrši isključivo preko VISA, EC/MC, American Express metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice. Fiksna nadoknada koju prodavac zadrzava se racuna po promenjenoj ili refundiranoj karti.

Da saznate koja su prava putnika i u koji m slučajevima se odobrava refundacija kliknite na Pravilnik o pravu putnika u avio saobraćaju

Low Cost

Kompanija AeroKarte rezervacioni sistem ePower Amadeus uslužno omogućava posetiocima sajta da rezervišu i kupe avio karte za Low Cost kompanije (Wizz Air, Norwegian, EasyJet, Air One, Germanwings i mnoge druge). Aerokarte ne snose nikakvu odgovornost ka kupcu za bilo koje promene koje aviokompanija napravi.

Sve promene datuma i vremena putovanja, otkazivanja leta ili refundacije avio karte kupac je dužan direktno da reši sa aviokompanijom. Prilikom bilo koje promene ili otkaza rezervacije Aerokarte zadržavaju svoju proviziju (fee) za uslugu korišćenja portala i ne vraća tu sumu kupcu.
Low Cost kompanija direktno naplaćuje novac sa kartice korisnika za iznos avio karte.

Reklamacije

Reklamacije kupovine avionske karte i povraćaj sredstava vrše se po uslovima tarife koju sadrži kupljena karta i refundaciji koju odobri aviokompanija. Putnik je pre same online kupovine avionske karte upoznat sa uslovima tarife na trećem koraku o ukviru dela Ograničenja jer se uslovi tarife razlikuju od leta do leta.

Propisi koji se odnose na putne isprave, vizni režim, devize i zdravstveni propisi

U slučaju kada korisnik putuje u inostranstvo, trebaju biti poštovani propisi u vezi sa putnim ispravama, viznim režimom, carinom, poreskim obavezama, kao i uvozno-izvozni propisi i zdravstveni propisi. Odgovornost zа poštovаnje gore nаvedenih propisa snosi isključivo korisnik. Na svojoj veb stranici Aerokarte doo daju određene relevantne informacije u svrhu pružanja olakšica korisniku. Ni u kom slučаju Aerokarte doo nisu odgovorne zа validnost i potpunost tаkvih informаcijа. Za dobijanje validnih informacija korisnik treba da se obrati konzularnom odeljenju/ambasadi zemlje u koju će putovati ili kroz koju putuje u slučaju tranzita.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine avionskih karata na sajtu Aerogaga poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije (state of the art) tehnologije. Sigurnost podataka prilikom online kupovine avionskih karata, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.