Beč - VIE

Beč - VIE
Međunarodni aerodrom Beč-Švehat (IATA: VIE, IKAO: LOWW) (nem. Flughafen Wien-Schwechat) je naprometniji i najveći aerodrom u Republici Austriji. Aerodrom je udaljen 18km jugo-istočno od glavnog grada Beča. Aerodrom je poznat pod imenom Švehat, jer je to naziv obližnjeg grada.

Bečki aerodrom je u mogućnosti da primi avioni kao što su Boing 747 i Erbas A340. Na aerodromu se nalaze baze Ostrijan erlajnsa i ostalih avio-kompanija.

Istorija

Prvobitno je korišćen kao vojni aerodrom 1938., a Britanci su ga preuzeli 1945. godine. 1954. godine je Betriebsgesellschaft bio osnovan, i novi aerodrom je zamenio aerodrom Aspern i postao glavni aerodrom u Beču i Austriji. Postojala je samo jedan pista, koja je 1959. godine bila produžena do ukupne dužine od 3.000 metara. 1960. godine je počela sa građenjem nova zagrada aerodroma i 1972. godine je sagrađena još jedna pista.
 
Na aerodrom su dva puta sletali olimpijski timovi zato što je Austrija dva puta bila domaćin Zimskim olimpijskim igrama Zimskim olimpijskim igrama. 27. decembra 1985. godine Palastinski teroristi su napali El Al šaltera za čekiranje, i tada je dvoje ljudi ubijeno a 39 je trebalo hitnu medicinsku pomoć.

Da pronadjete plan letenja iz Beča kliknite na link Dolasci i odlasci

Online kupovina avio karte

Ukoliko imate pitanje u vezi leta kliknite na link Info u vezi kupovine aviokarata
Najeftinije karte do Beča možete pronaći na linku Aerogaga
Karte za sve destinacije možete rezervisati i na broj 0800/085085.

Korisni linkovi:

Ovde možete videti mapu Bečkog Aerodroma

Plan parkiranja na Aerodromu u Beču

Pogledajte opise i korisne informacije o aerodromima do kojih putujete

Zanimljivosti

Komentari (1)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Mevlida Heco 16.01.2013

Ocena:

U koliko sati je let Vienna - New York i u koliko stiže?