Dubrovnik - DBV

Dubrovnik - DBV
Međunarodni Aerodrom Dubrovnik (IATA: DBV, IKAO: LDDU) (hrv. Međunarodna Zračna Luka Dubrovnik ) je jedan od najvećih međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj. Aerodrom se nalazi u Čilipima, 13 km južno od centra grada Dubrovnika. Na Aerodromu Dubrovnik smeštene su baze Kroacija erlajnsa i Dubrovnik erlajn.

 Istorija

 Prvi aerodrom u Dubrovniku je otvoren 1936. godine u naselju Gruda u Konavlima. Avio saobraćaj je prekinulo 1940. godine tokom Drugog svetskog rata i napada na Jugoslaviju. U 1960. godine, konstrukcija za novi aerodrom na sadašnjoj lokaciji je počela, i pušten je u saobraćaj 1962. godine. Proširenje kapaciteta na aerodromu se desilo između 1970. i 1980. godine. Posle raspada Jugoslavije, tokom rata Aerodrom Dubrovnik je uništen. Rekonstrukcija je trajala do 2006. godine.

 Danas je Aerodrom Dubrovnik jedan od najkorišćenijih aerodroma u Hrvatskoj. Poznat je kao destinacija za nekoliko čarter letova tokom letnje sezone. U 2006., kroz Aerodrom Dubrovnik prošlo 1.120.453 putnika i bilo je 14.365 poletanje i sletanje. Druga je godina od 1990. da na aerodromu prođe više od milion putnika.

 Da pogledate letove koji danas sleću odnosno poleću sa ovog aerodorma kliknite na Aerodrom Dubrovnik
 Da pogledate sva pitanja i odgovore iz kategorije online kupovina karata kliknite na link kupi kartu
Da nas pitate šta god želite kliknite na Info za putnike
 Najpovoljniju ponudu karata do Dubrovnika pronadjite na linku Avio karte za Dubrovnik
 Karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800/085085

 Korisni linkovi
 Usluge putnicima na aerodromu Dubrovnik
 Zakonska regulativa aerodroma

Zanimljivosti

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.