Elefterios Venizelos Atina - ATH

Elefterios Venizelos Atina - ATH
Međunarodni Aerodrom Elefterios Venizelos (IATA: ATH, IKAO: LGAV) (Grčki: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, "Ελευθέριος Βενιζέλος") je otvoren za putnike 29. marta 2001, i jedini je civilni aerodrom u Atini.
Aerodrom je baza za Olimpik Erlajnz i Idžijan erlajns.
Aerodrom se nalazi između gradova Markopoulo, Koropi, Spata i Loutsa, oko 20 km istočno od centra Atine. Dobio je ime po političaru Eleftheriosu Venizelosu koji je napravio izuzetan doprinos razvoju grčke avijacije i vazduhoplovstva u 1930.

 Prvo sletanje na aerodrom je bilo od strane kompanije Olympic Airways iz Montreala, a prvi odlazak je bio KLM "let za Amsterdam.
 Aerodrom trenutno ima dva terminala: Glavni terminal i terminal Satelit do kog se stiže pešice tunel sa Glavnog Terminala. Aerodrom ima dve piste, svaka je oko 4 km (2,5 km) duge.
 Mapu aerodroma pogledajte na linku Aerodrom Elefterios Venizelos mapa.
 Aerodrom je dizajniran tako da se nadograđuje tokom narednih godina, u cilju prilagođavanja povećanje avio-saobraćaju, a nadogradnje su planirane u šest faza. U prvoj fazi omogućeno je da aerodrom primi 16 miliona putnika godišnje, a u narednim fazima povećanje kapaciteta na 21 milion putnika godišnje, i na kraju šesta faza će omogućiti promet od 50 miliona putnika godišnje.
 Takođe je aerodrom koji je dobio odobrenje od Evropske agencija za vazduhoplovnu bezbednost i Federal Aviation Administration za poletanja i sletanja na najveći putnički avion u svetu, Erbas A380. To je takođe jedan od 25 najprometnijih aerodroma u Evropi.
 U 2005 i 2006, aerodrom je dobio Skytrax nagradu za najbolji aerodrom u južnoj Evropi.

 Da proverite cene karata ka svim destinacijama sa ovog aerodroma kliknite na link Avionske karte.
 Uputstvo kako da Online kupite kartu pročitajte na linku Online kupovina.
 Pitanja i odgovore vezana za putovanje avionom pročitajte na linku Avio prevoz.
 Ukoliko imate dodatnih pitanja pozovite 0800/085085

Zanimljivosti

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.