Golubovci Podgorica - TGD

Golubovci Podgorica - TGD
Aerodrom Golubovci se nalazi u Podgorici i jedan je od dva aerodroma u Crnoj Gori. Ovo je javni aerodrom na kome se odvija medjunarodni saobracaj. Lokacija aerodroma je 12km juzno od Podgorice.

Celokupna infrastruktura aerodroma stvara ambijent za potpuno savremeni i komforan prijem putnika.

Ukoliko želite da pogledate letove svih kompanija ka ovom aerodromu i sa ovog aerodroma kliknite na link Podgorica letovi.
Uputstvo kako da kupite kartu na sajtu možete pogledati na linku Online kupovina
Za više informacija o kupovini avio karata pozovite nas na 0800 085 085 ili broj +381-62-280029 za pozive iz inostranstva

Na aerodromu se nalaze sala za deportivce, ambulantni prostor, prostor za privremeni smještaj onih kojima treba ukazati medicinsku pomoć. Izgradjene su i opremljene prostorije za školski centar JP Aerodromi Crne Gore, prostorije za policiju i carinu, administraciju , prostor za avio kompanije, kafe-restoran itd. Takođe opremljena su i 3 VIP salona za državne potrebe i potrebe drugih korisnika.

Značajan deo sadržaja ovog objekta jeste i multimedijalna sala sa svom nužnom i savremenom tehnološkom opremom, i namenom da se tu organizuju sastanci, seminari, konferencije, prezentacije i slično.

Svi navedeni sadržaji ovog objekta snažno doprinose ukupnoj aerodromskoj ponudi i čine aerodrom Podgorica osposobljenim da na najvećem nivou zadovolji potrebe države Crne Gore vezane za aerodromske sadržaje.

Ovaj aerodrom je glavna baza za avione kompanije Montenegro Airlines.

Zanimljivosti

Karaktersitike aerodroma

Aerodrom Golubovci ima sledeće karakteristike:

  • Nadmorska visina: 46 m
  • Pravac piste: 18/36
  • Dužina piste: 2.500 m (asfaltni zastor)
  • ICAO klasifikacija: 4E ILS CAT 1
  • Terminal: 5,500 m²
  • radno vreme aerodroma:
     leti 06 - 23 h;
     zimi 06 - 22 h

Komentari (1)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Nikola Perovic 06.05.2015

Ocena:

Postovani,
Postoji li gradski autobus koji staje na aerodromu u Podgorici i koji odvozi putnike do centra grada, kao i do željeznicke i bus stanice da bi se uhvatila veza za Sutomore? Koji je broj gradskog autobusa i na koliko se minuta saobraca tokom dana? Koja je cijena?
Pozdrav