Nikola Tesla Beograd - BEG

aerodrom-nikola-tesla
Aerodrom Nikola Tesla Beograd idealno je lociran u odnosu na druge aerodrome u okruženju, jer nema navigacionih ograničenja i nalazi se na raskrsnici najvećih vazdušnih ruta. Vazdušne rute i prilazi opremljeni su modernom radio‑navigacionom opremom.

Neposredno okruženje aerodroma ima četiri precizna sistema za vođenje vazduhoplova (VOR, DME). Oba prilaza poletno-sletnoj stazi opremljena su preciznom radio-navigacionom opremom ILS tipa i radarom za navođenje, kao i drugom radio-navigacionom opremom (VOR, DME i slično) koja obezbeđuje bezbedno letenje u lošim vremenskim uslovima.

Smer prilaza poletno-sletnoj stazi 12 ima prilazna navigaciona svetla za uslove CAT III, a smer prilaza 30 ima prilazna navigaciona svetla za uslove CAT I i ravan poniranja vizuelnog prilaza tipa PAPI i za prag 12 i za prag 30.

Prilazna svetla na oba kraja PSS-a (od kojih je prilaz 12 opremljen prilaznim svetlima za uslove CAT III, a prilaz 30 prilaznim svetlima za uslove CAT I), svetla PSS-a, svetla rulne staze, priključnica i platforme omogućuju takozvani noćni start - letenje noću.

Sva svetla za usmeravanje aviona priključena su na rezervni sistem generatora čiji kapacitet i operativne karakteristike omogućuju kontinuirano snabdevanje električnom energijom.

Sa aerodroma Nikola Tesla svakodnevno lete avioni ka svim destinacijama na svetu.

Zanimljivosti

Da pogledate red letenja kompanije Air Serbia kliknite ovde

Ukoliko želite da kupite ili rezervište kartu kliknite na link Avionske karte.

Do aerodroma možete koristiti Mini bus koji saobraća na svakih dvadesetak minuta sa Slavije, odnosno u skladu sa redom letenja aviona. Više o tome možete pročitati na linku Mini bus linija A1

Takođe, do aerodroma možete koristiti i usluge Belgrade airport taxi-ja. Detaljnije o tome pročitajte na linku Taxi Belgrade airport

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.