Ruzine Prag - PRG

Ruzine Prag - PRG
Međunarodni Aerodrom Ruzine Prag (IATA: PRG, IKAO: LKPR) (češ. Mezinárodní Letiště Praha-Ruzyně) je aerodrom koja služi Prag, glavni grad Češke Republike. Udaljen 17 km severozapadno od centra grada, čvorišta je za domaća vazdušna kompanija Češke aviolinije, kao i za Smart vings, Travel servis i niskotarifna aviokompanija Viz er.

 Otvoren 5. aprila 1937. godine, Aerodrom Prag danas je najveća vazdušna luka u Češkoj. Kroz aerodrom je 2009. godine prošlo preko 11,6 miliona putnika, što znači da je Aerodrom Prag najprometniji aerodrom među novim članicama EU.
 
 Na aerodromu se nalazi 3 terminale: Terminal 1 služi za letove van Šengenskog prostora, Terminal 2 za letove među Šengenske države i Terminal 3, koja se nalazi na južnoj strani aerodroma i služi za privatne letove.
 
 Trenutno preko 50 aviokompanije služi Aerodrom Prag sa redovne letove i 6 sa teretni aviosaobraćaj. U 2008. godine na aerodromu je bilo oko 2.300 zaposlenih, i još oko 15.000 zaposlenih sa strane razne kompanije koja se nalazi na aerodromu.

 Sve važne informacije za putnike možete dobiti na ovom linku.

 Da bi ste rezervisali let i kupili avio kartu, kliknite ovde.

Zanimljivosti

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.