Rim (ROM)

Rim (ROM)
Najveći aerodrom u Rimu je Leonardo da Vinči ili kako ga drugačije nazivaju Fjumićino. Ovde sleću sve komercijalne avio kompanije, dok low cost kompanije uglavnom koriste aerodrom Kiampino.

Aerodrom Leonardo da Vinci se nalazi 32 km južno od centra Rima, na obali Tirenskog mora, pored primorskog grada Fjumićino (Fiumicino) po kome je i dobio naziv.
Od aerodroma do centra grada se može stići: vozom, javnim gradskim prevozom i taksijem.

Transfer železnicom sa aerodroma Fjumićino

Aerodorm Fjumićino i glavna železnička stanica Termini povezani su takozvanim Leonardo Ekspresom koji ima veliki broj polazaka od 6:37h do 23:37h uveče. Vozovi stižu na 27. kolosek, a cena karte u jednom pravcu je 9.50€.

FM1 je linija rimskog metroa i prevozi od Železničke stanice do stanica Tributina, Fara Sabina i Orte.  Cena karte je 5.00 EUR, a polazak je na svakih 15 do 30 min u zavisnosti od doba dana.

Za sve dodatne informacije o železničkom saobraćaju zvati Call centar Trenitalia +39 892 021 koji radi 24 sata. Karte se kupuju na blagajni stanice.

Transfer autobusom sa aerodroma Fjumićino

Od glavnog rimskog aerodroma do centra prevozi čak 4 autoprevoznika, a to su: Kotral - terminal 2, Terravision Shuttle - terminal 3 (jeftino prevozi u skoro svim evropskim prestonicama), Sit bus šatl - terminal 3 (besplatan wifi u busu) i T.A.M. - terminal 3.

Za Terravision Shuttle cena karte u jednom pravcu je 9.00€, a za povratnu kartu cena je 15€. Linija je Aerodrom Termini.Polazak je ispred hola "dolasci" i karta se kupuje na terminalima A, B, C odnosno na stanici Termini u agenciji 365.
Za informacije o redu vožnje kontakt tel. +39 066 5958646.

Za Kotral (CO.TRA.L) koji vozi na relaciji - Aerodrom-Roma Tiburtina-Termini - cena pojedinačne karte  je 3,60€, odnosno 5 EUR ako se karta kupuje u samom autobusu. Karte se kupuju na trafikama (tabaccheria).
Za informacije o redu vožnje kontakt tel. +39 800 150008.

Taxi prevoz

Tarifa je 2,33€ + 1€ unutar grada odnosno + 2€ izvan grada. Za noćnu vožnju i dane praznika, kao i za dodatni prtljag postoje dodatna plaćanja.
Koristite registrovana taksi vozila (bele ili žute boje) sa taksimetrom.
Za informacije pozvati  Call centar tel. +39 066 5953794.

Radno vreme Check in šaltera

Otvara se 2 časa i 30 min, a zatvara 30 min pre poletanja aviona. Putnici koji registruju prtljag moraju se javiti najkasnije 60 min pre poletanja. VIP putnici, putnici biznis klase i putnici sa posebnim zahtevima imaju prioritet prijema na šalteru u odnosu na ostale putnike.

Vreme potrebno od check-in šaltera do gate-a

Minimum 20 min u zavisnosti od zadržavanja na bezbednosnoj i pasoškoj kontroli.

Mogućnost korišćenja Business lounge-a

VIP putnici i putnici biznis klase Air Serbia-e uz odgovarajucu pozivnicu mogu koristiti Business lounge "LE ANFORE". Lociran u Satelitu Terminala C.

Korisne informacije

 RENT-A-CAR (AVIS, Sixt, Europcar, Hertz, Italy By Car, Maggiore) locirani su u prolazu (passarella) između terminala A i C – slediti putokaze.
Tranzit kroz Aerodrom Fjumićino:
        - 1 h i 15 min  - realno potrebno vreme za tranzit punika i prtljaga sa leta jedne kompanije na interkontinentalne letove druge kompanije zbog dodatnih bezbednosnih procedura (posebno letovi ka USA).
        - 45 min za tranzit na druge međunarodne odnosno domaće letove.
Karta za ulazak u avion dobija se na transfer šalteru Terminala sa koga avion poleće (konsultovati monitor).
Prtljag se transferuje automatski samo ukoliko je registrovan za sledeći let istog dana. Ukoliko je tranzit narednog dana prtljag se preuzima i prolaze se sve carinske formalnosti.
U holu za dolaske terminala C postoji garderoba u kojoj možete ostaviti prtljag (cena 3,5 EUR po komadu).
U terminalu C ne postoji prostorija za pušače. Kazne za prekršaj naplaćuju se na licu mesta i iznose do 250 EUR.

Parking (A, B, C, D, E): Povezani su pasarelama sa svim Terminalima. Cena zavisi od dužine zadržavanja od 1€ za sat do 20€ za 24 sata. Parking za višednevno zadržavanje košta 18€ za 3 dana pa naviše. Obezbeđen ADR mini bus (shuttle) između parkinga i svih Terminala koji ide na svakih 20 min bez plaćanja. Od 01.00 do 05.00 h saobraća samo na zahtev (cena podložna promeni).
Parking za hendikepirane se nalazi na prvom spratu parkinga A, B i C, četvrtom parkinga D i parkingu za višednevno zadržavanje. Plaćanje se vrši na automatima. Info tel. (24 sata) +39 066 5956784/5

Online kupovina avio karte

Red letenja i cene avio karata za let sa/do aerodroma u Rimu pogledajte na linku Jeftina putovanja

Avio kartu možete rezervisati na gore navedenom linku ili pozivom na broj (od ponedeljka do petka u periodu od 09h do 20h):

  • +381-62-280029 - za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 - za pozive iz Srbije, pri čemu je razgovor upućen sa fiksnog telefona besplatan
  • ukoliko želite da nam pošaljete poruku na Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Za kontakt putem Skype-a naš username je aero.gaga

Vikendom i praznicima Call centar ne radi, tada nam pošaljite vaš upit na mail info@aerogaga.com

Ukoliko plaćanje karte želite da obavite iz Srbije kliknite ovde
Ako želite da platite iz inostranstva kliknite na link Plaćanje Visa ili Master karticom
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju da bi ste mogli online da platite kreditnom karticom.

Zanimljivosti

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.