Ambasada Velike Britanije

ambasada-engleske
Ambasada Velike Britanije u Beogradu se nalazi u Resavskoj ulici broj 46.
Broj telefona:
011/2645055,
011/3615660,
011/3060900.
Radno vreme ambasade od ponedeljka do četvrtka od 07:00h do 15:30h, petkom od 07:00h do 12:00h.

Cene avionskih karata za let do Engleske proverite na linku Avio karte

Ukoliko rezervišete let gde imate presedanje u Engleskoj potrebna vam je tranzitna viza.

Uputstvo kako da kupite karte preko interneta pročitajte na linku Online kupovina
Karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800/085085 svakog dana od 09:00h do 20:00h.
Za pozive iz inostranstva ili sa mobilnog telefona pozovite +381-62-28-00-29.

Informacije o vizama

Novi zvanični partner Britanske vlade, Teleperformans (Teleperformance Ltd) je preuzeo rukovođenje Viznim aplikacionim centrom (VAC) u Beogradu.
Adresa:
Teleperformance Limited, Airport City, Omladinskih brigada 88 11070 Novi Beograd.
Usledile su i određene promene u uslugama koje vizni servis pruža:

- Radno vreme VAC će biti od ponedeljka do petka od 08.30 do 16.00 časova.

- Sve naknade se plaćaju u evrima, obračunate po deviznom kursu konzulata. Ostali detalji o svim uslugama, uključujući i kriterijume za dobijanje vize, će biti dostupni na sajtu Teleperformans nakon registrovanja:

- Premijum lounge - £90 – Ova usluga uključuje direktan pristup Telepreformans premijum šalteru, gde će službenik proveriti dokumentaciju koju ste pripremili, i uzeti vaše biometrijske podatke. Na raspolaganju će vam biti topli i hladni napici i imaćete ličnog pratioca tokom celog procesa podnošenja zahteva za vizu. Takođe ćete imati pristup besplatnom fotokopiranju (u ograničenoj količini), štampanju elektronske pošte, i kompjuteru.

- Usluga prioritetne obrade zahteva za vizua - £100 – daje mogućnost da UKVI vaš zahtev za vizu tretira kao prioritetan i pomeri ga ispred ostalih u redu, što omogućuje obradu zahteva u roku od 3-5 radnih dana.
- Kurir - £8.00 – omogućava vam da odgovor na zahtev dobijete po kuriru, na adresu koju izaberete, umesto ličnog preuzimanja pasoša u VAC.
Ako su Vam potrebne dalje informacije u vezi sa britanskim vizama kliknite ovde

Online apliciranje
1. Registracija na portalu UK Visas & Immigriations
2. Popuniti formular na engleskom jeziku na portalu
3. Platiti taksu za vizu preko portala
4. Odštampati zahtev i potvrdu preko navedenog portala
5. Zakazati termin u aplikacionom centru kroz portal
6, Zapisati GWF broj
6. Registrovati nalog na sajtu aplikacionog centra (obavezan korak bez kog nije moguće predati zahtev) i (opciono) dovršiti zakazivanje dodatnih usluga.

Komentari (148)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Vladimir Babić 19.02.2013

Ocena:

Poštovani, da li postoje sanse za dobijanje engleske turisticke vize ako sam nezaposlen a trenutno izdrzavan od strane roditelja?
Hvala!

Snezana Radman 11.02.2013

Ocena:

Ja sa porodicom zivim skoro 2 godine u Norveskoj, ja posjedujem i sin crnogorski pasos, suprug srpski pasos. Uplatila sam par dana u maju 4 dana Za London ali ne znam da li mi je potrebna viza i kako da to obavim ako treba. Imamo privremeni boravak u Norveskoj.
Unapred zahvalna Snezana Radman

Natasa Slovic 08.02.2013

Ocena:

Postovani,
krajem marta bih isla u Englesku kod druga. On će mi poslati garantno pismo, ali me zanima šta mi je sve potrebno od dokumentacije i kako se zakazije razgovor? Ostala bih 10-ak dana i koliko bi novca trebalo da imam na racunu? Takodje me zanima koliko košta viza i kako se placa jer sam svakakve komentare videla. Inace, ja sam zaposlena...
Unapred zahvalna

Robert Makuca 29.01.2013

Ocena:

Postovani!
Posedujem engleski pasos, koji mi istice 18. februara ove godine. Interesuje me sva dokumentacija koja mi je potrebna za nov pasos (broj slika, engleska krtenica, pasos koji istice, adresa gde se salju dokumenti, i cena).
Unapred hvala, cekam odgovor

Bajramovic Sanin 23.01.2013

Ocena:

Postovanje!
Skoro sam stupio u kontakt sa devojkom iz Velike Britanije, ona je bila udata u Srbiji i bila je godinu dana, tada se i razvela i vratila se u V.Britaniju svojim autom koji sam našao u oglasima u Srbiji. Kontaktirao sam je putem email-a i ona mi nudi pogodbu preko www.gazelletransport.com ne znam koliko ste vi upuceni da li je ta vrsta kupo-prodaje sigurna?
Po tom pitanju sam sumnjičav i molio bih vas da mi odgovorite jel taj način siguran izmedju Srbije I Velike Britanije, s tim da mi nudi da prvo izvršpim uplatu za automobil koji cć ona preko te agencije poslati brodom meni.
Hvala unapred!

Mirjana Veljovic 21.01.2013

Ocena:

Imam srpski pasos, ali živim i radim već 15 godina u Austriji (imam neogranicen boravak i radne papire)
Htela bih sledeceg meseca da posetim familiju u Londonu pa me interesuje da li mi je potrebna viza?
Ili neko garantno pismo?
Unapred hvala!!!

Jadranka Jovanovic Denning 22.03.2013

Ocena:

Ja sam u UK sa Family vizom koja ističe 21. decembra 2012., povratna karta sa povratkom 16. decembra . Nisam otputovala jer sam se razbolela. Imam izveštaj lekara da najmanje 3 nedelje zbog bolesti ne mogu da letim avionom. Još uvek nisam kupila drugu kartu za Srbiju. Šta da radim, kome da se obratim da mi ne naprave problem što sam prekoračila datum, a treba da se vratim u Srbiju i apliciram za Settlement vizu.
Unapred hvala

Darko Glišić 04.12.2012

Ocena:

Poštovani,
Od 8 januara na 4 dana bi sa kolegom trebao da putujem na Medjunarodni stručni seminar u Englesku. Imam BiH i Srbijanski pasoš. Koja je procedura, cena i vremenski period za dobijanje vize?
Sa kojim pasošem traju nam kraće procedure?

Milica Bukumira 29.11.2012

Ocena:

Interesuje me da li se troskovi oko dobijanja vize placaju Visa karticom ili u aplikacionom centru? Dosad je bilo ovo drugo, ali kad sam sad zakazala intervju, dobila sam informaciju da treba da platim karticom?! Mozete li mi pojasniti o cemu se radi?
Unapred zahvalna!

Slađana Miljuš 27.11.2012

Ocena:

Poštovani,
htela bih da posetim London u Decembru, pa me interesuje sta mi je potrebno od dokumentacije i koliko se čeka u proseku na vizu. Već sam dobijala pre tri godine vizu na 6 meseci.