Italijanska ambasada

ambasada-italije
Ambasada Republike Italije nalazi se u Bircaninovoj ulici, broj 11,
11000 Beograd.
Kontakt telefon: 011/3066100.
Fax: 011/3249413.

 E-mail: segreteria.belgrado@esteri.it
 Radno vreme ambasade od ponedeljka do petka od 09:00h do 17:00h

 Konzularno Odeljenje

 Odeljenje se bavi izdavanjem pasoša i putnog lista, upis u registar italijanskih državljana u inostranstvu (AIRE), izdavanjem pravnih dokumenata, regulisanje vojne obaveze, overe, valorizacija diploma, pomoć i socijalno osiguranje.
 Radno vreme sa strankama od ponedeljka do petka od 09:00h do 11:00h (sredom od 14:00h do 16:00h). Obavezno morate zakazati termin za razgovor.

 On line kupovina avio karte

 Izaberite datum leta i destinaciju proverite cene avionskih karata na linku Avio karte do Italije
 Takođe, ponudu svih raspoloživih letova sa cenama možete da pogledate tako što ćete da kliknite na naziv grada gde želite da putujete:
 Rim, Milano, Venecija, Trst, Bolonja, Napulj, Firenca

 Instrukcije za kupovinu preko interneta pročitajte na linku Kako da kupim?
 
 Avionske karte možete rezervisati i pozivom na broj 0800/085085 ili broj 062/280029 ako zovete iz inostranstva i sa mobilnog telefona.

 

Komentari (61)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Ivana Radosavljevic 17.03.2013

Ocena:

Prošle godine 20 aprila sam otisla za Italiju i bila do 1 maja, od tada nisam napusta svoju zemlju. Ove godine 27 janura išla sam za Austriju, Švajcarsku i Nemačku i vratila se 13 februara. Poenta mog izlaganja je: sad 20 aprila želim da idem za Italiju i zanima me koliko ja mogu da ostanem, tj. preostale dane do 3 meseca ili 3 meseca bez prekida?
Hvala unapred, očekujem vaš odgovor

Slobodan Kaloper 01.03.2013

Ocena:

Postovana Mirjana ,
ako Vam treba pomoc oko firme u stečaju u Brescia-i, obratite se meni.
Advokat Slobodan Kaloper, 0641250249

Usjak Janko 28 02 1984 11.03.2013

Ocena:

Da li mogu nekako da saznam za dokumenta koja mi je poslodavac poslao u konzulat Italije, za dokumenta koja mi pravi i da li mi je potrebna viza za rad kao i nula osta koju meni nije poslao posto mi je rekao da mi sad ne treba samo da idem po vizu.

Nina Trifunovic 05.02.2013

Ocena:

Moja sestra Tina Trifunovic je rodjena 23.06.1996. u Udine i tamo je prijavljena. Kada je imala dva meseca mama i tata su je doveli u Srbiju u Svrljigu, od tada vise nije bila u Italiji. Treba joj uverenje o drzavljanstvu. Ima li ona pravo na italijansko drzavljanstvo i gde ona da uzme to uverenje, jer ovde u Svrljigu u opstini kazu da se to uzima gde si rodjen.?

Dijana Dimitrijevic 29.01.2013

Ocena:

Agencija iz Italije tacnije grad Trst pod nazivom Trieste mobiliari nudi poslove sobarice i pomocnog osoblja u restoranu. Interesuje me da li vi mozda znate o kojoj agenciji je rec i da li je to prevara?

Mirjana Milovanović 21.01.2013

Ocena:

Postovani,
Potrebna mi je pomoć oko postupka i procedure prijave potraživanja italijanske firme u Breši koja je u stečaju, a sa kojom smo bili u poslovnom odnosu! Postupak je hitan, pa vas molim za savet kome bih mogla da se obratim za pomoć?
Hvala Srdačan pozdrav

Valentina Petrovic 14.01.2013

Ocena:

Postovani, interesuje me posao medicinske sestre ili berbe voca i povrca da li to ide preko vas¨? unaprijed zahvalna

Milan Ilic 04.01.2013

Ocena:

Postovani,
dobio sam zabranu u Italiji 2004 na 10 godina za ilegalno ulazenje na teritoriju Italije. Zanima me da li imam zabranu i za druge zemlje EU? Nisam krsio zabranu, da li postoji mogucnost da mi se zabrana ukine?
Unapred hvala.

Franko Bojic 13.12.2012

Ocena:

Da li mogu da dobijem italijansko drzavljanstvo?
Rođen sam u Sicili Italija da li bi mogao da dobijem?
Hvala

Jelena Zarkovic 21.01.2014

Ocena:

Da li mogu da dobijem Italijansko drzavljanstvo,rodjena sam u Zadru (Dalmacija)?

Aleksandar Starcevic 12.12.2012

Ocena:

Poštovani,
Želeo bih da se oženim Madjaricom koja ima Italijanski pasoš.
Živi u Madjarskoj ima italijanski pasoš, a madjarsku licnu kartu. Venčao bih se sa njom u Srbiji ili Italiji kao italijanskom drzavljankom. Ona je ranije imala brak sa italijanom i u Italiji je razvedena službeno. Dok u madjarskoj se i dalje vodi kao da je u bračnom odnosu jer su joj uz papire od razvoda trazili Brisel II papir koji joj bivši muž nije poslao. Na koje načine bi mogla da dodje do tog papira? Koje uslove treba da ispunjavamo da bih ja mogao da se vencam sa njom u srbiji i na osnovu cega bi mogao da dobijem italijansku vizu? Pod kojim uslovima bih mogao da se venčam sa njom u Italiji sa obzirom da joj je lična karta istekla krajem oktobra i da sada nema prijavljenu adresu i kako bih ja mogao da dobijem dozvolu boravka i radnu dozvolu u Italiji radi spajanja porodice ukoliko bi ona zelela da se vrati? Ukolko bi imala poslovni angazman u svajcarskoj i isla tamo da radi da li bih ja pre toga morao prvo da imam italijansku vizu pa na osnovu toga da trazim ili mogu diirektno da se obratim svajcarakim vlastima bez italijanske vize radi dobijanja dozvole boravka i radne dozvole u svajcarskoj? Koja je procedura i koja dokumentacija potrebna za obavljanje svih ovih poslova?
Unapred hvala