Bali i Singapur - program putovanja

Bali i Singapur - program putovanja

Program putovanja

1. Dan Beograd - Singapur

Bali - Svakodnevni polasci iz Beograda do Balija (Denpasar) preko Singapura sa avio kompanijom Singapore Airlines mogu biti u rano jutarnjim ili kasno popodnevnim časovima.

2. Dan Bali/Nusa Dua

Po sletanju na aerodrom Bali organizovan je doček od strane lokalnog agenta i transfer do izabranog hotela. Prvi dan je predviđen za odmor u hotelu pored bazena ili na plaži, kao i za upoznavanje sa vašim lokalnim vodičem koji će vam biti na raspolaganju tokom vašeg boravka na Baliju. Pored odmora na prelepim peščanim plažama u oblasti Nusa Dua ili Benoa, ostrvo bogova kako Bali još zovu, nudi raznovrsne oblike za zabavu, avanturu i kulturni turizam. Odlučite se sami, da li ste za pulsirajući Južni Bali sa bogatim noćnim životom i mogućnošću za šoping ili za Severni Bali sa svim svojim netaknutim prirodnim lepotama, vulkanskim jezerima, terasastim poljima pirinča i brojnim hramovima. Naravno, ne smete propustiti Ubud, umetničko središte Balija. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan Mistični istočni deo Balija

Mistični istočni deo Balija (celodnevna tura; vreme trajanja oko 8 časova jutarnji polazak posle doručka oko 7:30 časova). Posle doručka predviđen je polazak na celodnevnu turu. Polazna tačka ove ture su sela Batabulan i upoznavanje sa tehnikom slikanja na platnu (batik slikanje). Istočnim delom Balija dominira planina Agung sa najvišim vrhom od 3142 m, ovaj najveći i najvažniji vulkan Balija zadnji put je eruptirao davne 1963.godine. Sagradjen na samoj padini ovog vulkana, kompleks hramova Besakih predstavlja najsvetije mesto za većinsko Hindu stanovništvo Balija, koji ga izmedju ostalog zovu i Hram Majke. Napravićemo kraći predah u mestu Bukit Jalan gde možete ručati (opciono) i uživati u pogledu na dolinu podno vulkana. U nastavku ove ture po istočnom Baliju posetićemo tradicionalno selo Penglipuran, gde ćemo se upoznati sa lokalnom strukturom stanovništva i arhitekturom sela. Ovo selo datira još s kraja 16.veka, a osnovalo ga je Kehen Kraljevstvo koje je dominiralo u tom periodu.U nastavku, posetićemo Dvoranu pravde zvanu Kerta Gosa. Povratak u hotel je predvidjenu u večernjim časovima. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
Napomena: Za ulazak u Besakih hramove potrebno je obući lokalni Sarong ili prekriti noge maramom.

4. Dan Bali/Nusa Dua

Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

5. Dan Bali/Nusa Dua

Kintamani tura (celodnevna tura; vreme trajanja oko 8 casova jutarnji polazak posle dorucka oko 7:30 časova). Savršeni uvod u Balinežansku fascinantnu kulturu predstavljaju rukotvorine, slikovita polja pirinča, tradicionalna sela, spektakularna jezera i vulkani. Vaše putovanje vas vodi u Batubulan, poznat po svojim kamenim i okićenim hramovima, gde ćete prisustvovati uzbudljivom Barong plesu. Tradicionalni ples koji prikazuje večnu borbu između dobra i zla, duhovnog i svetovnog sa dramatičnim završetkom. Tura se potom nastavlja sa upoznavanjem raznih umetnina i duboreza u selima Kemenuh. Ova tura omogućuje turistima da uživaju u prelepom pogledu na jezero Batur i istoimeni aktivni vulkan. Sledeće destinacije su Tampaksiring, fontana mladih i sveti izvor. Povratak u hotel. Noćenje.

6. Dan Bali/Nusa Dua - Kuta

Slobodno vreme za odmor. Za ovaj dan preporučujemo besplatnu masažu u trajanju od 90 minuta u Spa Centru Anika, koji se nalazi u gradiću Kuta. (Prevoz do Spa Centra nije uračunat u cenu). Noćenje.

7. Dan Tanah Lot

Slobodno vreme za odmor do polaska na poludnevnu turu oko 14 časova. Ova poludnevna tura je nezaobilazna za sve posetioce Balija. U obilazak se kreće od hrama Mengwi koga je sagradio pocetkom 17.veka Taman Ayun za princa Tabana. Hram okružuje veliki bazen koji predstavlja svet okeana. U nastavku ove ture, posetićemo prirodno stanište majmuna u svetoj šumi Alas Kedaton. Šuma se sastoji pretežno od stabala muškatnog oraha, koji je dom ne samo brojnoj familiji majmuna, vec i letećim lisicima. Sam kraj ture pripada veličanstvenom zalasku Sunca kod hrama Tanah Lot. Hram je sagradjen na vrhu grebena nedaleko od obale odakle se pruza nezaboravan pogled na nemirni Indijski okean. Osvrnite se oko sebe i pronadjite najbolje mesto za romatnični zalazak sunca baš oko 6 časova popodne. Zaista nezaboravno! Povratak u hotel je predvidjenu u večernjim časovima. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

8. - 10. Dan Bali/Nusa Dua

Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

11. Dan Nusa Dua/Denpasar - Singapur

Posle doručka predviđen je transfer na aerodrom na let za Singapur sa avio kompanijom Singapore Airlines. Po sletanju u Singapur organizovan je transfer do izabranog hotela. Paket u Singapuru uključuje 22 besplatne ulaznice za najvažnije atrakcije u gradu, čija ukupna vrednost premašuje 300$ po osobi.

12. Dan Singapur

Nalazi se na južnom rtu Malajskog poluostrva. U ovom dinamičnom gradu punog kontrasta, naći ćete skladan spoj kulture, aziske kuhinje, umetnosti i arhitekture. Mnoge zelene površine, kao što su parkovi i vrtovi, dominiraju vizurom Singapura, pa grad nosi nadimak "zelena pluća". Takođe, zbog njegovog strateški važnog položaja zovu ga "Azijski Gibraltar". Na sanskritu, reč Singapura znači "lavlji grad". Slobodne aktivnosti. Tokom boravka u Singapuru pored besplatnog povratnog transfera od aerodroma do izabranog hotela, svi korisnici Singapore Stopover Paketa dobijaju besplatne ulaznice za preko 22 atrakcije. Neke od najzanimljivijih su: zoo vrt, Noćni safari, Bašta orhideja, SIA Hop On autobus, Singapur Flyer i još mnoge druge. Detaljniji opis atrakcija, mozete pogledati ovde

13. Dan Singapur

Evropski grad - Beograd sa avio kompanijom Singapore Airlines. U zavisnosti od odabira leta od Singapura preko Beograda povratak u Beograd može biti u prepodnevnim i kasno večernjim časovima.

Paket na Baliju uključuje: Avio kartu na relaciji Beograd-Singapur-Bali-Singapur-Beograd, 9 noćenja sa doručkom (bife) u izabranom hotelu (4* ili 5*), povratne transfere aerodrom - izabrani hotel - aerodrom, 3 besplatne ture na Baliju, besplatni vaučer za masažu u Spa Anika centru na Baliju (Kuta).

Paket u Singapuru uključuje: 2 noćenja (bez doručka) u izabranom hotelu srednje kategorije (4*), povratne transfere aerodrom - izabrani hotel - aerodrom, ulaznice za 22 atrakcije u Singapuru u vrednosti od preko 300$ po osobi, besplatno korišćene Singapore Airlines Hop on/off autobusa 50%, popusta na hranu u restoranima izabranog hotela sa a la carte menija Singapore Airlines boarding pass privilegije.

Usluge koje nisu uračunate: transferi u Srbiji, aerodromske i takse za gorivo u prosečnom iznosu od 450€, vize za Bali (50$) - izlaznu Balinežansku taksu (oko 10 €), lične troškove, putno i zdravstveno osiguranje oko 100 rsd dnevno.

Cena aranžmana po osobi od 999€

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.