Dozvoljena težina prtljaga Lufthansa

Ručni prtljag

Lufthansa dozvoljava dva komada ručnog prtljaga u biznis i prvoj putnoj klasi i jedan komad u ekonomskoj klasi. Ručni prtljag ne može preći dimenzije 55x40x23 cm i težinu od 8 kg.

Dodatno se dozvoljava putnicima unošenje jedne torbe za odela (haljine), ženske lične torbice, muške ručne torbice. Dodatno se mogu uneti i ćebe, lekovi, štap za hodanje, materijal za čitanje. U ručni prtljag se ne računaju i mogu se uneti mimo propisanih objekata i štake, rasklopiva dečja ili invalidska kolica ili razna ortopedska pomagala.

Predati prtljag

Avio kompanija Lufthansa u cenu avio karte ne uračunava predati prtljag. Dozvoljena težina jednog komada predatog prtljaga ukoliko letite u ekonomskoj klasi sme da iznosi 23 kg, i naplaćuje se 20 € po pravcu po putniku.

To znači da, ukoliko želite da letite preko avio kompanije Lufthansa, na cenu karte za let ekonomskom klasom morate uračunati i dodatnih 40 € za predati prtljag. Ukoliko se opredelite za let biznis klasom, predati prtljag je uračunat u cenu.

Maksimalne zbirne dimenzije svakog kofera koji se predaje iznose 158 cm - nezavisno od klase u kojoj letite.

Let za Frankfurt

Jedan od glavnih aerodroma kompanije Lufthansa je Frankfurt i većina letova se obavlja preko njega. Da rezervišete kartu za direktan let kliknite na link Beograd Frankfurt 

Pored Lufthansa, postoji i direktan Air Serbia let sa uračunatim prtljagom težine do 23kg u cenu.

Doplate u ekonomskoj klasi za višak prtljaga i dodatni kofer

Ako su dimenzije prtljaga do 158 cm a težina između 24-32 kg doplata je 50€ na evropskim letovima i 100€ na interkontinentalnim letovima.

Ako su dimenzije prtljaga od 159 cm a težina između 24-32 kg doplata je 150€ na evropskim letovima i 300€ na interkontinentalnim letovima.

Ako su dimenzije prtljaga od 159 cm, a težina do 23 kg, doplata je 100€ na evropskim letovima i 200€ na interkontinentalnim letovima.

Doplate u biznis klasi za višak prtljaga i dodatni kofer

Za prtljag veći od 158 cm i teži od 32 kg doplata je 100€ za letove u okviru Evrope i 200€ za interkontinentalne letove.

Detaljni pregled cena možete pogledati na linku Lufthansa dodatni prtljag

Lufthansa poseduje sopstveni program traganja za prtljagom a putnici se ovde mogu online informisati o statusu njihovog prtljaga.

Karte za let kompanijom Lufthansa rezervišite na linku Let avionom preko Lufthanse

Ako vam je potrebna moja pomoć oko rezervacije i kupovine karte, možete me kontaktirati na:

  • +381-62-280029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona
  • 0800-085-085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan)
  • Viber ili WhatsApp broj je +381-69-280-029-0
  • Skype - username je aero.gaga