Novi Most u Bratislavi

novi-most-bratislava

Novi most u Bratislavi je i poznatiji i pod nazivom most NLO zbog restorana koji je izgrađen na jednom od stubova i podseća na leteći tanjir. Spaja stari i novi deo grada.

Most je građen u periodu od 1967. do 1972. godine, dugačak je 430 metara i teži oko 7 tona. Do restorana može vas odvesti lift, ali ako bi ste želeli da oprobate svoju kondiciju možete se uputiti uz 430 stepenika. Iz restorana puca pogled na prelepu panoramu Bratislave, kako starog dela grada tako i novog, jer ovaj most upravo predstavlja ljubomornog čuvara i spone između duha prošlosti i duha savremene Bratislave.

Ulaz u restoran je 7.5eur po osobi, a dodatno plaćate piće i hranu kada se poponete na vrh u UFO restoran. Most je inače prekriven, pa pešaci mogu nesmetano da prelaze Dunav i idu iz novog u stari deo i obrnuto.

ufo-restoran

Čim pređete most i kročite u novi deo Bratislave sa leve strane (baš gde je ulaz u UFO restoran) nalazi se ogroman tržni centar AuPark koji je odličan za šoping. 

Da obiđete i stari i novi deo grada, posetite sve znamenitosti u Bratislavi najisplativija varijanta je direktan RyanAir let iz Niša. Let traje sat vremena i obavlja se svakog ponedeljka i petka. Savršen vikend u Slovačkoj za malo para.

Avio karte se kupuju na napred navedenom linku i plaćanju Visa ili Master karticom, a možete i sami da popunite masku sa leve strane. Za Niš unesite INI, za Bratislavu BTS, željene datume putovanja i broj putnika. Obratite pažnju da datumi treba da budu ponedeljkom i petkom. U cenu je uračuna ručni prtljag i besplatno online čekiranje.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.