Javni prevoz u Bratislavi

61-bus-bratislava

Kad sletite u Bratsilavu jako je važno da se na vreme informišete i saznate kako funkcioniše javni prevoz u Bratislavi.

Ako još uvek niste kupili avio kartu, možete to učiniti na linku Let iz Niša za Bratislavu - ili popunjavanjem maske za pretragu sa leve strane. Za Niš unesite INI, a za Bratislavu BTS. Letovi su ponedeljkom i petkom, pa imajte to u vidu prilikom odabira datuma. Plaćanje je Visa ili Master karticom dikrektno na sajtu.

Gradskima ulicama idu autobusi, tramvaji i trolejbusi, tako da vam za večernji izlazak nikad neće trebati više od desetak minuta do centra grada, a veći možete ići i pešaka ukoliko ste blizu Starog grada.

Ono što je najbitnije je da znate da od aerodroma do centra grada (Glavne stanice) idete autobusom broj 61 i karta košta 0.90 eur (kupuje se za vožnju koja traje 30 minuta). Red vožnje i spisak stanica pogledajte ovde.

Od Hlavne stanice, koja se nalazi severno od grada, do središta grada (postaja Jesenského) najlakše je doći tramvajem broj 13, a pešice vam treba otprilike 15 minuta. Okruženje je jako prijatno i uživaćete u šetnji, samo da vas vreme služi. Ako želite da idete do Petržalke, onda je autobuska linija broj 93 najbolji izbor, a vožnja traje desetak minuta.

Noćne linije (www.dpb.sk) povezuju ceo grad, možete ih prepoznati po slovu 'N' ispred broja (od N21 do N99), voze oko pet puta na noć, a najčešće polazište su Hlavná stanica i Hodžovo námestie. Ovi autobusi voze od ponoći do 4:00 sata, a cena vožnje je 1,60 eura. Karte kupujete na automatima ili imate na svakoj stanici žute aprate gde ubacujete kovanice i dobijate kartu.

Cene taksija razlikuju se po prevoznicima, kao i po tome da li ste ih pozvali telefonom, što je jeftinije (0,40 do 0,60 eura po kilometru), ili ste ih zaustavili na ulici (0,60 do 0,80 eura po kilometru). Kao i u većini drugih gradova, postoji mogućnost dogovora fiksne cene pre same vožnje. Tokom praznika cene su znatno skuplje.

bratislava-transport

Vrste i cene karata za javni prevoz u Bratislavi

Redovna karta - važi 60 minuta od poništavanja u aparatu. Vikendima i praznicima važi 90 minuta i dopušteno je presedanje - 0,90 €

Kratka karta - važi 15 minuta od poništavanja u aparatu. Nije dopušteno je presedanje - 0,70 €

Dnevna karta - važi 24 sata od poništavanja u aparatu. - 4,50 €

Dvodnevna karta - važi 48 sati od poništavanja u aparatu. - 8,30 €

Trodnevna karta - važi na dan poništavanja i sledeća dva dana. - 10,00 €

Nedeljna karta - važi na dan poništavnja u aparatu i sledećih šest dana. - 15,00

Boravak u Bratislavi

Kada ste završili kupovinu avio karte, odabrali gde ćete biti smešteni i odlučili kako ćete najlakše stići od aerodroma do hotela ili stana pogledajte kliknite na link Šta posetiti u Bratislavi i informišite se o svemu

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.