Šone Naci - Lepi Naci

sone-naci-bratislava

Glavne atrakcije po kojima se Bratislava najviše i pamti su statue po starom delu grada: Lepi Naci, Čumil i Napoleonov vojnik. Pored njih pročitajte šta još treba posetiti u Bratislavi.

Lepi Naci - statua Ignaca Lamara nalazi se nedaleko od Čumila. Legenda Bratislave Naci bio je siromašan i psihički bolestan čovek, koji je često šetao gradom u svečanoj odeći i pozdravljao prolaznike, klanjajući se, svojim šeširom.

On je u samom centru starog grada i sigurno će vam izmamiti osmeh. Iz njega je Napoleonov vojnik, a niz ulicu Ribarska brana i statua Čovek na poslu.  

Lepi Naci je realna ličnost. Živeo je od 1897. do 1967-me godine. Bio je ikona Bratislave, neko koga svi poznaju. Siromašan i psihički bolestan, život je provodio šetajući gradom sa obaveznim šeširom na glavi. Pozdravljao je sve pored kojih je prolazio, skidajući šešir i duboko se klanjajući. Umro je od tuberkuloze a kako nije imao rodjake, njegovu sahranu organizovale su gradske vlasti.

sone-naci

Na linku Jeftini letovi iz Niša za Bratislavu možete kupiti avio kartu po promo ceni za direktan RyanAir let. Tu ćete se informisati i o svim procedurama oko kupovine. Kada sletite na aerodrom veoma lako ćete stići do centra jer Javni prevoz odlično funkcioniše.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.