Miles & Smiles program Turkish Airlines

Miles & Smiles program Turkish Airlines

Miles&Smiles je Frequent Flyer program za nagrađivanje lojalnih putnika u okviru avio kompanije Turkish Airlines. Čestim putovanjima, svaki član sakuplja određeni broj milja, koje mu se upisuju na njegov račun i time stiče pravo na “GRATIS KARTE”.

Da postanete član Miles&Smiles programa dovoljno je da se registrujete na sajtu. Kada završite registraciju dobićete privremeni FF broj koji unosite uvek prilikom rezervacije. Trajnu karticu dobijate nakon prvog leta koji obavite avio kompanijom Turkish Airlines, Anadolujet ili nekom od avio kompanija u okviru Star Alliance.

Prikupljanje milja u okviru Miles&Smiles programa

Milje možete sakupljati prilikom putovanja sa avio kompanijama Turkish Airlines, Anadolujet i svim članicama Star Alliance grupe, kao i korišćenjem usluga svih partnerskih firmi koje vam obezbeđuju boravak u hotelima i rentiranje automobila. Kalkulacija milja zavisi od destinacije i klase.

Postoje dve vrste milja u okviru programa

 - Statusne milje određuju statusni nivo člana, i omogućavaju mu da postane jedan od ekskluzivnih članova ovog kluba, kao što su Classic Plus, Elite i Elite Plus statusni nivoi.

 - Bonus milje se prikupljaju prilikom korišćenja brojnih usluga hotelskog smeštaja, iznajmljivanja automobila, kao i prilikom upotrebe Miles&Smiles kreditne kartice

Milje možete sakupljati u periodu od 3 godine. Postoji mogućnost da izvršite i kupovinu dodatnih milja, gde ćete za 70 dolara dobiti 1000 milja.

Korišćenje prikupljenih milja

Milje možete zameniti za nagradnu kartu ili prateću kartu. Prateću kartu možete kupiti za osobu sa kojom putujete, ali samo za letove Turkish Airllines-a. Za kupovinu ove karte neophodno je da već posedujete nagradnu kartu.

Postoje dve vrste nagradnih, kao i pratećih karata u okviru Miles&Smiles programa. Nagradne mogu da budu ''Capacity Controlled ” nagradna karta i ''Seat Guaranteed” nagradna karta, a razlika je u ograničenjima koja se javljaju prilikom korišćenja “Capacity Controlled “ karata, ne mogu da se iskoriste u periodu praznika, ili ukoliko postoji Blackout period, a takođe za njiih važe i ograničenja u broju raspoloživih karata, dok ''Seat Guaranteed” karte možete iskoristiti sve dok kapaciteti aviona ne budu popunjeni. Takođe postoje i ''Capacity Controlled” prateće karte i ''Seat Guaranteed” prateće karte.

Prikupljene milje možete iskoristiti i za upgrade, hotelski smeštaj ili unajmljivanje vozila, kao i za online kupovinu. Mogu da se koriste za bonus kartu, ali ne i za plaćanje aerodromskih taksi.

Da rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Turkish Airlines letovi

Nakon obavljene rezervacije karte možete platiti putem:

Za plaćanje iz inostranstva jedini način je putem Visa, Amex ili Master kartice.
Napomena: za svaku kupovinu karticom potrebno je da se prvo registrujete na sajtu.

miles&smiles

Komentari (8)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

Milos Ivanovic 10.02.2017

Ocena:

Prošle godine sam putovao sa Turkish Airlines avio kompanijom i tada sam popunio obrazac za učlanjenje u avionu, rečeno mi je da cu dobiti mail i da ga čuvam do sledeceg putovanja kada ću dobiti karticu. Sada sam dobio mail sa prikazom sakuplhenih milja, gde to mogu da proverim?

AeroGaga Avionske Karte 11.02.2017

Ocena:

Miles & Smiles provera milja kod Turkish Airlines avio kompanije je moguća uz pomoć PIN-a koji Vam šalje avio kompanija. Pristupate nalogu vašim Frequent Flyer brojem koji ste dobili prilikom registracije, zatim unosite PIN, i tu možete da pratite sakupljene milje.

Rezervišite let na linku Turkish Airlines avio karte i nastavite sa sakupljanjem milja.

Milan Vuksanovic 15.11.2016

Ocena:

Da li je moguće kupovati preko Miles kartica po free shopovima u drugim zemljama, na aerodromima, npr. u Srbijii, Nemackoj (Frankfurt). U Frankfurtu ne prihvataju Turkish Miles & Smiles karticu u shopu, samo Lufthansinu Miles & More karticu. 

AeroGaga Avionske Karte 15.11.2016

Ocena:

Miles & Smiles karticom možete kupovati preko online shop-a FF programa gde ste registrovani. Cena svakog proizvoda prikazana je u miljama i kupovinu vršite direktno na sajtu.

Miles & More program pruža mogućnost kupovine u HEINEMANN Duty Free shop-ovima širom Nemačke ukoliko imate sakupljene milje neophodne za kupovinu.

Više o FF programima pogledajte na linku Sakupljanje milja.

Ponudu svih letova možete pogledati na Najpovoljnije avio karte

Radmila Djuricic 06.03.2016

Ocena:

Posedujem Turkish Airlines classic karticu, Frequent Flyer broj je 21162162 3 i nemam PIN. Kada pokušavam sa njom da rezervišem kartu jednostavno ne mogu, a na čekiranju kartica mi redovno prolazi. Inače često kupujem karte preko vas, te vas molim da mi pomognete oko PIN-a. Unapred zahvalna u nadi da ćete mi pomoći.

AeroGaga Avionske Karte 07.03.2016

Ocena:

PIN koji vam avio kompanija šalje prilikom registracije na Miles & Smiles vam služi da pristupite vašem nalogu i budete u toku sa brojem sakupljenih milja. Ukoliko ste izgubili ili zaboravili PIN, kliknite na link PIN problem, i avio kompanija će vam poslati novi. Prilikom rezervacije unestite broj u polje FF broj ili nam naknadno pošaljite na mail info@aerogaga.com ukoliko vam sistem ne prihvata.

Avio kartu rezervišite na linku Aerogaga.

Jelena Micovic 20.08.2015

Ocena:

Ako sam vec korisnik klasik kartice kako mogu da provjerim koliko milja imam i za sta mogu milja da zamjenim? Hvala

Aerogaga Avionskekarte 30.08.2015

Ocena:

Za tačnu informaciju koliko imate milja do sada morate kontaktirati direktno avio kompaniju. Mi se isključivo bavimo prodajom avio karata online i na našem sajtu www.aerogaga.com možete rezervisati najjeftinije avio karte za sve destinacije