Šta staviti u prtljag za čekiranje, a šta u ručni?

Šta staviti u prtljag za čekiranje, a šta u ručni?

Dakle, imate veliki, čekirani prtljag? Dobro. Ali, mnogi se odlučuju da zbog metal detektora i provera na ulazu u avion neke stvari koje su ranije držali sa sobom sada ubace u veliki, čekirani prtljag, a to u nekim situacijama nije preporučljivo. Aviokompanije ne snose odgovornost za predmete koji mogu nestati ili se polomiti u velikom prtljagu, koji se tumba po prtljažnicima i konvejerskim trakama, a prevozi se u hladnim odeljcima. Da ne pričamo da neki „pametnjaković“ može da vam i pretrese prtljag, posebno na egzotičnijim destinacijama, tragajući za nečim od vrednosti: dok ga otkriju i uhvate, vi ste već ostali bez novca, fotoaparata i slično.

Dakle, u veliki prtljag ne treba stavljati: gotovinu, hartije od vrednosti, nakit, plemenite metale, drago i poludrago kamenje (kompanija vam neće nadoknaditi ako vam to nestane ili neki radnik ukrade, ali će vaša žalba biti procesirana i policija će se truditi da pronađe krivca), računar, fotoaparat, video kameru, mobilni telefon ili bilo koji drugi električni ili tehnički uređaj i njegov dodatni pribor (lomljivost je moguća), zvanična, poslovna ili privatna dokumenta, putna ili druga identifikaciona dokumenta (verovatno su vam bitna!), ključevi (ovo stvarno možete držati u džepu, bez obzira na to što je u pitanju metal). Takođe, tu su lekovi, dela primenjene i lepe umetnosti i lako kvarljivi proizvodi. Nešto od ovoga morate poneti sa sobom u avion, a ostalo… srećno vam bilo!

Kartu za vaše putovanje rezervišite na sajtu www.aerogaga.com online ili putem call centra svakog radnog dana od 09h do 20h na brojeve 0800 085 085 ili 062 280 029

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.