Sve što treba da znate o Web check in-u

Sve što treba da znate o Web check in-u

Većina avio kompanija ima omogućen web check-in za letove iz Beograda a među njima su i Aegean, Air Serbia, Austrian Airlines, Alitalia, Emirates, Etihad Airways, Lot Polish, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss, Turkish Airlines...

Posle kupovine avio karte preko sajta www.aerogaga.com putnici imaju mogućnost prijave na let preko interneta.

Usluga web check-in putnicima omogućava da se registruju za let sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu, izaberu sedište i odštampaju kartu za ukrcavanje (boarding pass). Putnici će moći da se prijave na let najranije 36 do 24 sata i najkasnije 60 do 30 minuta pre planiranog vremena polaska leta, u zavisnosti od pravila avio kompanije. Potrebno je da putnici odštampaju svoju kartu za ukrcavanje i ponesu je na aerodrom.

Ukoliko putnik nema štampač, neće moći da štampa boarding kartu sa bar kodom koja je neophodna za ulazak u avion, ali sedište, naravno, može da izabere.

Uslugu prijave na let putem interneta takođe mogu da koriste i putnici koji imaju prtljag za predaju. Potrebno je da putnici donesu svoj prtljag na poseban šalter za brzu predaju prtljaga (baggage drop-off) najkasnije 45 minuta pre leta i da budu na odlaznom izlazu najkasnije 20 minuta pre leta. Na aerodromu, putnici koji su se prijavili na let putem interneta i sa sobom nose samo ručni prtljag, ne moraju da odlaze na šalter za prijavu na let i mogu odmah da se upute ka pasoškoj i bezbednosnoj kontroli. Primenjuju se sva standardna pravila koja se odnose na predati i ručni prtljag. 

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.