Tuk-Tuk ili taksi? Snađite se u Bangkoku

Tuk-Tuk ili taksi? Snađite se u Bangkoku

Prestonica Tajlanda je veliki milionski grad, i kada planirate da je posetite treba da se pripremite i na saobraćajne gužve i prometne ulice. Postoji više načina da je obiđete i upoznate se sa njenim brojnim atrakcijama, a prilikom izbora prevoznog sredstva treba da uzmete u obzir i doba dana i deo grada koji posećujete. Predstavljamo vam glavne vidove transporta u Bangkoku:

Tuk-tuk

Tuk-tukovi su zaštitni znak Bangkoka i ovaj grad se bez njih ne može ni zamisliti. Možete ih naći bukvalno svuda i predstavljaju veoma zabavan način za obilazak grada. Njihova prednost je što se brzo kreću kroz gradsku gužvu, i jurcanje ulicama predstavlja jedinstveno i uzbudljivo iskustvo. Ipak, za potpuno uživanje u vožnji, odaberite mirnije kvartove, ili obiđete istorijske atrakcije na obodima grada. Ne zaboravite, važno je da pregovarate oko cene vožnje.

Taksi

Ovo je najudobniji način prevoza, a takođe je dostupan širom grada. Međutim, tokom saobraćajnog špica vožnja taksijem nije baš najbrže rešenje za kretanje po gradu. Taksimetri kreću da obračunavaju cenu od 35 bahta, ali uvek prvo proverite odštampan spisak cena koji se nalazi u taksiju. Nekada vam se može desiti da vozač tvrdi da je taksimetar pokvaren i pokuša da se cenka oko fiksne cene. U tom slučaju možete da napustite taksi i potražite drugo vozilo.

Skytrain

Skytrain, poznat i kao Bangkok Mass Transit System (BTS) jedan je od najisplativijih i svakako najbrži vid prevoza u gradu. Mreža se prostire uglavnom u užem gradskom jezgru, pa je odlično rešenje za kretanje po centru. Kako i samo ime sugeriše, Skytrain mreža izgrađena je iznad tla, pa je ovo ujedno i dobar način da sa visine posmatrate gradske ulice.

Taksi brodići

Ukoliko imate vremena da se zavalite u uživate u vožnji, prevoz taksi brodićima koji ordiniraju duž reke Čao Praja su prava stvar za vas. Možete čak odabrati i krstarenja sa vodičem ili turističke ture brodom. Predlažemo kratak izlet uzvodno, do Nontaburija, do koga se stiže za sat vremena, a putovanje je živopisno i zaokupiće vam sva čula.

Šetnja

Čak i u velikom gradu kakav je Bangkok, ništa ne može zameniti stari dobri obilazak pešice. Šetnje vam omogućavaju da stvari iskusite mnogo ličnije nego iz, na primer, taksija, a velike su šanse da ćete usput upoznati i neke divne ljude. Bangkok nudi i širok izbor tura sa vodičem, od kraćih do celodnevnih, koje uključuju sve od lokalnih atrakcija, istorijskih i zabavnih tura, do specijalizovanih kulinarskih i šoping obilazaka.

Jeftine avio karte za željene datume putovanja pronađite na linku ovde

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.