Singapur paket

Stopover Holiday

Napravite predah u Singapuru na putu do Vaše krajnje destinacije, sami kreirajte i iskoristite promotivni paket specijalno pripremljen za putnike avio kompanije Singapore Airlines. Singapur Stopover paket Vam nudi širok izbor hotela (od €22 za noć po osobi) sa besplatnim ulaznicama i transferima.

Besplatan ulaz za 19 Singapurskih atrakcija

Ova ponuda uključuje hotelski smeštaj, autobuski transfer od aerodroma do izabranog hotela i nazad, neograničeno koriščenje SIA Hop-on autobusa u gradu, besplatne ulaznice za glavne atrakcije kao i brojne popuste na shopping i obroke. Ponuda je specijalno pripremljena za sve putnike koji žele da u našoj besprekornoj organizaciji obiđu Singapur, a koji koriste usluge avio kompanija Singapore Airlines i Silk Air do svojih krajnjih destinacija.

Atrakcije

Zoološki vrt 

Singapurski Zoo vrt smatra se jednim od najlepših na svetu. Smešten na samom obodu grada, u bujnom zelenilu, dugogodišnja je najomiljenija atrakcija muđu turistima. U njemu živi preko 2500 životinja, među kojima su i one najređe i najugroženije. Sam prostor je uređen tako da životinje mogu slobodno da se kreću i da između njih i posetilaca nema visokih ni uočljivih ograda. Ipak, široki rov onemogućava životinje da preskoče i "poigraju se" sa posetiocima. Zapravo, krećući se kroz vrt imate utisak da ste u potpunoj divljini, nailazeći povremeno na životinje koje u njoj slobodno žive.

Vrt orhideja

National Orchid Garden - Nacionalna botanička bašta osnovana je još davne 1822. godine i nalazi se nedaleko od samog centra grada. Vrt orhideja je nezaobilazna atrakcija za sve turiste i sa hiljadama raznobojnih cvetova orhideja pruža jedinstven doživljaj.

Jurong park ptica

Jurong Bird Park- nedaleko od Nacionalne bašte orhideja nalazi se jedinstveni park sa preko 6000 ptica, gde u jezeru možete videti kako se brčka na stotine flamingosa, a animatori sa pelikanima, papagajima i pticama grabljivicama izvode razne vratolomije za Vas. Jurong park je najveći park te vrste u ovom delu Azije. Dvadeset hektara površine udomljuje oko 600 vrsta ptica iz celog sveta. Osim panoramskog voza koji tiho klizi iznad glava posetilaca, park se može obići i pešice, ali za to je potreban jedan ceo dan.

Ostrvo Sentosa

Sentosa Island - Nekadašnju englesku vojnu bazu, poseti oko četiri miliona turista godišnje. Do ostrva, koje se nalazi na krajnjem jugu Singapura, može se doći mostom koji ga povezuje sa gradom ili impresivnom, kilometar i po dugačkom žičarom (besplatan jedan pravac za SIA putnike). U predivnom prirodnom okruženju sagrađeno je obilje zabavno-rekreativno sadržaja poput "Podvodnog sveta", Univerzal studija sa filmskih tematskim parkom, atrakcije sa ružičastim delfinima, parka leptira i insekata, golf terena, večernjih laserskih predstava i mnogo toga drugog.

Vožnja žičarom do Sentose

Singapore Cable Car - doživite jedinstveni zalazak sunca nad slikovitim pejzažom vozeći se do Sentose sa brda Fejber. Iz luksuzno dekorisanih kabina pruža se prelep pogled na grad, Sentosu i najveće pristanište za putničke brodove u ovom delu Azije.

Rajski vrt pored zaliva

Gardens by the Bay - Rajski vrt pored zaliva jedna je od najlepših atrakcija Singapura popularna je među meštanima isto koliko i među turistima. Sastoji se iz više delova. Jedan od njih je Flower Doom u kom je preslikana mediteranska klima sa velikom raznolikošću cveća i biljaka. Tu je i deo sa veličanstvenim vodopadom u delu Cloud Forest, gde su skriveni dragulji raznovrsne vegetacije u tajanstvenom svetu prekriveni maglom. Izvan ovog prostora nalaze se Supertrees Grove, veštačko drveće koje poput skulpture dominira baštom i predstavlja jedan od prepoznatljivih simbola Singapura.

Najveći panoramski točak na svetu

Singapore Flyer svečano otvoren 2008. godine, najveći je panoramski točak na svetu i jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Aziji. Za obilazak Vam je potrebno oko pola sata i preporučujemo da ga posetite u večernjim satima budući da se sa njega pruža veličanstven pogled na Marina Bay i ceo Singapur.

Singapurska staza hrane

Singapore Food Trail - Singapurska staza hrane je jedinstvena tematski urađena ulica u stilu 60-tih. Kakav je osećaj vratiti se u ulice iz prošlih vremena i uživati u lokalnim poslasticama koje se nude na mobilnim kolicima i tezgama? Možete osetiti duh tog vremena kroz bogat ukus singapurskih domaćih jela, kao što su Hill Street Tai Vah svinjske knedle, Boon Tat Street - morska hrana na roštilju, Alhambra Satai Club Satai. Doživljaj nije potpun ako se ne probaju Ledene lopte (Ice Balls) i Kachang Puteh. Za sve koji uživaju u hrani, ovo je tura koju ne treba propustiti.

Pomorski muzej i akvarijum

Maritime Experiential Museum & Aquarium - Inovativni i interaktivni muzej pomorstva jedinstveni je muzej te vrste u Jugoistočnoj Aziji gde posetioci mogu da upoznaju bogatu pomorsku istoriju Azije i otkriju istoriju Singapura kao trgovačke luke. Ovo putovanje u prošlost počinje sa upoznavanjem drevnog pomorskog puta svile, koji oživljava atmosferu uzavrelih lučkih trgovačkih bazara. Pogledajte replike broda azijskih jedrenjaka u prirodnoj veličini, kao i brojne vredne eksponate u pomorskoj arheološkoj galeriji nađene na Temasek lokalitetu. Ova nezaboravna poseta završava se u multimedijalnoj sali gde možete virtuelno doživeti pravu snagu tajfuna, koji su inače česta pojava u ovom delu sveta. (Poseta ovoj sali se posebno naplaćuje).

Šetnja kroz Singapur

The Original Singapore Walks Tura u 2013. godini puni deset godina postojanja. Po čemu je toliko posebna? Vodiči ovih tura su istoričari, naučnici, profesori, pisci, jednom rečju, stručnjaci za različite oblasti. Učesnici ture su različitih profila, od učenika do poslovnih ljudi. Ture su tematski podeljene po danima i potrebno je unapred izabrati i rezervisati obilazak. Lonely Planet jednostavno tvrdi: "Ako imate vremena samo za jednu turu po Singapuru, izaberite ovu." Šetnja kroz kinesku četvrt - Chinatown Walking Tour - Good Morning, Ni Hao Kineska četvrt (Chinatown) nalazi se u užurbanom trgovačkom delu grada Singapura. Tokom šetnje posetioci će imati prilike da probaju raznovrsne specijalitete kineske kuhinje, kolače od kuvanog pirinča, Kaja tost, uštipke, lokalne poslastice i jela od morskih plodova. Obilazak traje oko tri sata.

Mint muzej igračaka

Mint Museum of Toys Probudite dete u sebi! Mint je prvi u svetu namenski muzej za igračake. Otvoren je maja 2006. godine. Igračke su vlasništvo singapurskog kolekcionara Jang Čang Fa. U ovom privatnom muzeju prikazuje se velika zbirka starih igračaka, koja broji retke i unikatne primerke koji se mogu videti samo ovde. Smatra se da je to najveća kolekcija te vrste u jugoistočnoj Aziji, sa više od 50.000 eksponata starih igračaka i suvenira iz detinjstva iz preko 40 zemalja, uključujući Singapur, Nemačku, Japan, Veliku Britaniju, SAD, pa čak Bugarsku.

Tura brodićem

Singapore River Bumboat Tour Turistički brodići će Vas provesti Singapurom i pružiti pogled na grad iz jedne potpuno drugačije perspektive. Kako ovaj grad izgleda sa reke? Posetioci često, kada vide reku po prvi put, prokomentarišu njenu boju koja zbog svoje braon nijanse deluje prljavo. No, kao što možete pretpostaviti, u Singapuru je to teško moguće jer je grad poznat po svojoj urednosti. Njena boja je takva zbog strukture zemljišta i čak deluje interesantno - nekako divlje.

Malajski centar kulturnog nasleđa

Malay Heritage Centre - Malajski Centar kulture jedna je od vitalnih institucija za očuvanje nasleđa malajske zajednice u Singapuru. Svojim eksponatima, programima i aktivnostima Centar se od svog otvaranja trudio da predstavi bogatu malajsku prošlost i značaj multikulturalnog društva.

Memorijalni centar Sun Yat Sen Nanyang

Sun Yat Sen Nanyang Memorial Hall je memorijalni centar koji predstavlja rad doktora Suna i njegove revolucionarne aktivnosti u regionu jugoistočne Azije. Poseban naglasak stavljen je na uticaj Kineske revolucije 1911. na istoriju Singapura. U preuređenim galerijama memorijalnog centar posetioci mogu da saznaju zanimljive priče o istoriji ovog dela Azije.

Sia Hop-On

Turistički panoramski autobus - Sia Hop-On Bus je deo turističkog servisa Singapura koji Vam omogućava da uđete i izađete na bilo kojoj stanici ustaljene rute oko Singapura. Na ovaj način moći ćete sami da istražite Singapur tempom koji Vama odgovara u vremenskom periodu od 09:00 do 21:00 časova.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.