Air Serbia specijalne kategorije putnika

nepraceno-dete-avion

Nepraćena deca

Deca do 11 godina starosti koja putuju sama, bez pratnje odrasle osobe na letovima Air Serbia imaju status nepraćene dece.
Već prilikom vršenja rezervacije mesta na letu, morate nam naglasiti da šaljete dete bez pratnje, upoznati se sa našim uslovima prevoza i postupiti po instrukcijama.

  • ako su mlađa od 5 godina, na domaćim i međunarodnim linijama;
  • ako su mlađa od 7 godina u dugolinijskom saobraćaju.
  • U ovakvom slučaju, Air Serbia obezbeđuje pratioca, osoblje STW/STD i za ovu vrstu usluge roditelj/staratelj plaća kartu u jednom smeru pratiocu.

Broj dece koja se primaju na prevoz bez pratnje je ograničen i obavezna je potvrda kompanije Air Serbia za celokupno putovanje.
Roditelj, odnosno staratelj koji šalje dete bez pratnje je u obavezi da pribavi sva dokumenta, poštuje sve naše uslove i popuni "Izjavu za nepraćeno dete" - koje će dobiti od nas.
Za sve detaljnije informacije možete se obratiti svim Air Serbia poslovnicama u zemlji, predstavništvima u inostranstvu ili našim ovlašćenim agencijama.

Prevoz hendikepiranih putnika

Air Serbia posvećuje posebnu pažnju prevozu hendikepiranih putnika. Hendikepirani putnici će se smatrati one osobe koje se kao takve deklarišu kod vršenja rezervacije mesta, kupovine karte, bilo da to rade sami ili neko u njihovo ime, ili kada je to očigledno.
U cilju bezbednog prevoza, neophodno je da budemo na vreme obavešteni kako bi bilo vremena da se preduzmu sve mere sa naše strane i hendikepiran putnik bude bezbedno prevezen.
Potrebno je da nas obavestite i naglasite ukoliko smatrate da prevoz avionom može dovesti do pogoršanja ili komplikacije osnovnog oboljenja (srčani i plućni bolesnici, operisani, ležeći bolesnici, bolesnici sa raznim povredama i prelomima itd.).

Prevoz kućnih ljubimaca (PETC/AVIH)

Ukoliko je prevoz prethodno najavljen i odobren, prevoz životinja - kućnih ljubimaca dozvoljen je na svim redovnim linijama Air Serbia
Životinja mora biti smeštena u odgovarajući kavez (korpu), napravljen od čvrstog materijala (plastike, fiberglasa, drveta, metala i sl.) sa nepromočivim dnom. Dimenzije kaveza moraju omogućiti da se životinja u njemu oseća komotno. Kavez obezbeđuje putnik - vlasnik životinje.
Vlasnik je takodje dužan da poseduje validan zdravstveni karton za životinju, bude upoznat i pridržava se svih propisa zemalja za koje/preko koje/iz koje se životinja prevozi.
Samo životinje malih dimenzija i težine (kuce, mace, ptice) mogu biti prihvaćeni na prevoz u putničkoj kabini, pod uslovom da ukupna težina životinje i kaveza ne prelazi 8 kg. Broj ljubimca koji se prevoze u putničkoj kabini je ograničen.
Kućni ljubimci (kuce, mace) čija težina sa kavezom prelazi 8 kg, prihvataju se na prevoz u prtljažnom delu aviona koji je pod pritiskom i koji se greje.

Online kupovina avio karata

Da pogledate red letenja i cene avio karata za planirano putovanje kliknite na Air Serbia letovi

Ukoliko plaćanje avionske karte želite da obavite iz Srbije kliknite ovde
Ako želite da platite iz inostranstva kliknite na link Plaćanje Visa ili Master karticom
Napomena: obavezan korak za plaćanje karticom je registracija na sajtu (morate preko svog naloga da uradite rezervaciju).

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.