Air Serbia žalbe i pohvale

Air Serbia žalbe i pohvale

Kompanija Air Serbia je uvela novi način komunakcije sa putnicima, pa će tako svi oni koji imaju primedbe, pohvale, reklamacije da šalju poruke direktno putem interaktivnog portala na zvaničnom sajtu kompanije, odnosno na linku Air Serbia žalbe i pohvale

Putnici koji nemaju pristup internetu moći će kao i do sada da podnese svoje zahteve, komentare i reklamacije preko prodajnih mesta Air Serbia ili poštom.

Da se informišete o cenama avio karata kliknite na Air Serbia letovi
Prikazane cene su sa svim uračunatim taksama i nemate dalji troškova.

Pratite naše objave na Facebook-u i Twitter-u

Komentari (8)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.

stanislava sredanovic 23.11.2017

Ocena:

Kome da se javim usled oštecenog prtljaga i stvari koje mi nedostaju? Dobila sam kofer oblepljen lepljivom trakom i potvrdu od avio kompanije, ali šta sa nekoliko stvari koje mi nedostaju iz kofera?

AeroGaga 24.11.2017

Ocena:

Kod situacija sa oštećenim prtljagom jedina opcija je da oštećenje prijavite odmah na aerodromu na šalteru Air Serbie. Ista je situacija i sa nestalim stvarima.

Milena Bulatovic 13.11.2017

Ocena:

Kome da se obratim za refundaciju novca? Povratni let je bio otkazan, a kartu sam uredno platila.

AeroGaga 14.11.2017

Ocena:

Ukoliko je Vaša karta kupljena preko portala Aerogaga molim Vas da upit pošaljete na info@aerogaga.com kako biste dobili precizne informacije.

Mirjana Petrović 16.08.2017

Ocena:

Pokušala sam da rezervišem kartu za Tivat, nije mi bio jasan deo oko izbora sedišta, pokušala sam da dobijem podršku telefonom i 5 minuta su svi operateri bili zauzeti. Na kraju sam kupila kartu Montenegro airlines.

AeroGaga Avionske Karte 17.08.2017

Ocena:

Sedište ne morate odabrati odmah, možete i naknadno. Slobodno završite rezervaciju i nakon toga nam pošaljite upit na info@aerogaga.com. Dobićete odgovor u što kraćem roku.

Usled ogromnih gužbi zbog sezone izvinjavamo se što ste čekali kada ste pokušali da dobijete telefonsku podršku. Uvek nam možete poslati Viber i WhatsApp poruku na 069 280 0290 ili mail na info@aerogaga.com

Ljubinka Barac 14.03.2017

Ocena:

Nakon plaćanja avio karte nisam dobila na mail elektronsku kartu. hvala

AeroGaga Avionske Karte 15.03.2017

Ocena:

Ukoliko ste izvršili uplatu nakon 16h obavezno pošaljite dokaz o uplati na info@aerogaga.com prema instrukcijama iz detalja rezervacije. Čim evidentiramo uplatu šaljemo Vam elektronsku kartu na mail.

Za bilo koju informaciju uvek možete pozvati call centar:

  • +381 62 280 029 iz inostranstva ili sa mobilnog telefona (sms opcija ne postoji)
  • 0800 085 085 iz Srbije (ovaj poziv je besplatan) Viber ili WhatsApp broj
  • +381 69 280 0290 - Viber i WhatsApp
  • Skype - username je aero.gaga