10 stvari koje morate znati pre odlaska u Dubai

10 stvari koje morate znati pre odlaska u Dubai

Dubai je poznat u svetu kao moderna oaza za putnike i grad koji je zabeležio najveći porast poseta. On privlači milione ljudi iz svih zemalja širom sveta, kako zbog poslovnih obaveza, tako i zbog samog hedonizma i uživanja.

U toku cele godine možete pronaći jako povoljne letove avio kompanije Qatar Airways na liniji Beograd - Dubai

Ali, pre nego što odete, evo nekoliko saveta koji bi mogli dobro da vam dođu u najvećem gradu Ujedinjenih arapskih emirata. 

1. Postoji i život van nebodera 

Grad obeležavaju brojne visoke građevine, ali Dubai ima i istoriju koja nije tako siromašna. Prošetajte do dela po imenu Dubai Creek. Radi se o originalnom centru grada gde trgovci s Bliskog istoka dolaze da prodaju svoju robu.  

2. Hrana je fantastična 

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane. Pored luksuznih restorana u kvartu Bur Dubai možete uživati u hrani na ulici i jesti specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način. 

3. Bikini 

Niko vam neće ništa loše učiniti zbog kupanja u bikiniju. Iako UAE jeste muslimanska zemlja, obucite se kao i u Evropi, kratke pantalone su dopuštene, a nema potrebe ni za pokrivanjem kose. 

4. Ponesite nešto toplo 

Trebaće vam za tržne centre koji su ovde prava atrakcija, a klima u njima radi svom snagom. Takođe, ako planirate da posetite veličanstvenu Jumeirah džamiju, morate imati na umu da u nju ulazite pristojno odeveni. 

5. Taksi je jeftiniji 

Metro je još jeftiniji, ali i taksiji su sasvim prihvatljivi. Mnoge stanice metroa nisu baš na najzgodnijim lokacijama, tako da, slobodno uzmite taksi i ostavite napojnicu vozaču. 

6. Alkohol 

Restorani, barovi i klubovi služe alkohol, ali ipak, nemojte se baš opiti. U tom slučaju rizikujete intervenciju policije, a završiti koji dan na trežnjenju ne bi bila najzgodnija stvar. 

7. Pripazite gde se ljubite 

Izbegavajte ljubljenje u javnosti i ne privlačite pažnju na taj način. Ovo uključuje i klubove, hotele, taksije i plaže.

8. Visoke temperature

Reći ćete, "navikli smo na visoke temperature leti". Tačno, ali ni blizu ovakve. Kad živa pokaže 50 stepeni, bežite u hlad ili klimatizovanu prostoriju, a ako hoćete da idete kad je ipak malo prijatnije, birajte period od novembra do marta.

9. Spa centri 

Svi koji su uživali u spa centrima, kažu da takvih nema nigde na svetu. Izbegnite mesta za ulepšavanje u tržnim centrima i radije takva mesta potražite u hotelima. Skupi su, ali vrede. 

10. Tržni centri 

Ignorišite ljude koji "pljuju" po tržnim centrima u Dubaiju. Istina, oni nisu mesta kulture, ali su prilično zabavni. Ogromni akvarijumi, ski staze, klizališta, bioskopi i sve to možete naći u njima, tako da, šoping je ovde često sporedna stvar.

dubai

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Cene avionskih karata za let do Dubaia proverite na linku Avionske karte za Dubai.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite 
online karticom.

Na linku Hoteli rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

VIZE ZA DUBAI

Vizu za UAE možemo vam mi odraditi samo pod uslovom da imate već kupljenu kartu Air Serbia, FlyDubai, Emirates ili Flydubai. 

Da pogledate šta vam je sve potrebno od dokumentacije kliknite na link Viza za UAE

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.