24h u Atini

24h u Atini

Ako vaša letnja grčka avantura podrazumeva posetu glavnom gradu, mi vas vodimo u avanturistički obilazak grada u kome se na jedinstven način prepliću istorija i moderan način života.

Ovde su stvorene i prvi put održane Olimpijske igre, ustanovljena načela demokratije, ovaj grad nosi ime po boginji mudrosti, a smatra se i kolevkom zapadne civilizacije. 

Da pogledate red letenja i online rezervišete kartu kliknite na link Beograd-Atina.

CTA-pogledaj-letove

Uz savete koje smo dobili od iskusnih turista, najvažnije delove Atine i nezaobilazne tačke grada, zaista možete videti, fotografisati, istražiti i u njima uživati u vremenskom periodu od jednog dana. Evo kako bi to izgledalo.

7:30 h

Iako je to idealno vreme za ispijanje prve jutarnje kafe na nekom od popularnih trgova kao što su Monastiraki, Kotizia ili Stigma, dok gledate grad kako se lagano budi, a ritam postaje sve ubrzaniji, preskočite ovu stavku.

Ovo je idealno vreme da se uputite ka Akropolju. Tada nema gužve. Moći ćete na miru da obiđete kompleks i fotografišete sve što želite.

12 h

Vreme je da se sklonite sa sunca i spustite u podnožje grada i to u metro, tačnije Monastiraki metro stanicu. Ovakve hodnike metroa još niste videli i sasvim je sigurno da ćete biti oduševljeni, jer su pretvoreni u svojevrsni muzej. Nakon razgledanja i šetnje, uskočite u metro i odvezite se na sledeću željenu destinaciju.

13 h

Preporučujemo autentičan i vrlo pristupačan Gazohori kafe restoran u kome možete da ručate.

15 h

Zaljubljenici u istoriju nikako ne bi smeli da propuste posetu Nacionalnom arheološkom muzeju u kome se nalaze neki od najvažnijih artefakata sa arheoloških lokaliteta širom Grčke, a koji datiraju od praistorije, pa sve do kasnog antičkog perioda. 

Ako ne želite u muzej preporučujemo vam da posetite atinski Nacionalni park koji se prostire na 15,5 hektra čistog zelenila. Veličanstveni pejzaži sa palamama, fontanama, cvetnim hodnicima i lejama nalaze se iza zgrade parlamenta, u samom središtu grada.

17 h

U ovo doba dana ili nešto kasnije kada sunce krene da zalazi, neka vaše odredište bude najviša tačka grada, planinski vrh Likavitos na kojoj se nalazi crkva Svetog Đorđa. Pogled koji se pruža sa 277 metara nadmorske visine je nezaboravan. Do samog vrha možete doći šetnjom kroz borovu šumu ili žičarom.

19 h

Vreme za večeru! Preporučujemo grčke specijalitete Dexameni autentičnom kafe restoranu na otvorenom, okruženog cvetovima jasmina i miršljavim puzavicama u podnožju Likavitosa. 

20 - 21 h

Ovo je vreme kada treba da prošetate Plakom, turističkim centrom grada, a potom se uputite ka čuvenim trgovima i osetite duh Atine. 

23 h

Noćni život je izuzetno bogat! Vreme je da posetite renovirani kompleks iz 19. veka pod imenom " Six d.o.g.s." Na ovom jedinstvenom prostoru nalaze se galerije, odigravaju predstave i održavaju koncerti, vaša idelana destinacija za kraj dana.

atina

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Cene avionskih karata za let do Atine proverite na linku Avionske karte do Atine.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da platite 
online karticom.

Na linku Hoteli rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.