Beč, sad ili nikad - kartica za popuste

Becka-kartica-za-popuste

Bečka kartica za popuste nudi preko 200 popusta za različite aktivnosti u Beču po ceni od 19.90€. Na prvom mestu tu je neograničeno korišćenje podzemnog, autobuskog i tramvajskog saobraćaja u trajanju od 72 sata. Među karticama 16 najvećih evropskih gradova, bečka kartica proglašena je najboljom sa najviše aktivnih popusta.

Pomoću bečke kartice možete voditi jedno dete do 15 godina sa sobom u svim vrstama bečkog saobraćaja potpuno besplatno. Karticu možete kupiti u svim hotelima i na svim turističkim info pultovima. Veliki broj turističkih lokacija u Beču nudi popust uz ovu karticu od 5 do 25%, ako ste neko ko želi da upozna što više od grada u kome boravi, ovi popusti će vam mnogo značiti. Kupovinom kartice dobijate brošuru od 120 stranica sa detaljnim spiskom popusta za muzeje, atrakcije, šoping, prevoz, zabavu, kafiće, restorane, vinarije i još mnogo toga.

Prevoz od aerodroma do centra grada

Ako ste kupili jeftine avio karte Beograd - Beč, do grada vas voze železnička linija CAT, ekspresni voz S7 i aerodromski autobusi. Sve vrste prevoza su precizne i idu redovno tokom celog dana i dobrog dela noći.

CAT vozovi

CAT vozovima treba 16-tak minuta do glavne železničke stanice Wien Mitte i idu na svakih pola sata od 6:05h do 11:35h uveče. Direktna je linija do bečke železničke stanice, a cena karte je 11€ u jednom pravcu i 17€ za povratnu kartu.

CAT-vozovi

Ekspres linija S7

Na ovoj liniji imate 9 usputnih stanica do glavne železničke stanice i treba mu oko 30 minuta do centra grada. Ovaj voz ide na svakih pola sata od 4:54h do 00:18h. Cena karte u jednom pravcu je 4.20€ i možete je kupiti na aparatima za prodaju na aerodromu.

Autobuski prevoz
Autobusi sa aerodroma do Morcinplaca i Švedenplaca idu na pola sata, cena karte je 8€, a vreme trajanja rute je 20 minuta. Od i do aerodroma idu i linije sa Vest železničke stanice i Meidling železničke stanice. Cena karte je takođe 8€ i idu na pola sata. Sve u svemu, bečki prevoz je idealno organizovan, a možete koristiti i Viena karticu za popuste, gde vam je cena karte 7€.

Beč

Beč kao grad je besprekorno uređen. Njegovi građani su predusretljivi i lepo vaspitani. Za Beč važi nepisano pravilo da se u bilo koje doba dana ili noći negde sluša muzika Volfganga Amadeusa Mocarta. Možete ga čuti na koncertu na otvorenom, u operi, crkvi, apsolutno svuda.

"Na lepom plavom Dunavu" je čuveno delo Johana Štrausa i pogledavši ceo tok Dunava, ova reka teško da ima plavu boju. Naziv kompozicije sigurno je bio plod Štrausovog slobodnog izraza, ali Beč na Dunavu i krstarenje ovom rekom svakako je vrhunac svakog bečkog odmora i nešto što preporučuje i lokalno stanovništvo.

spanska-skola-jahanja

Ništa ne podseća na nekadašnje austrougarsko carstvo i carski Beč kao Lipicaneri. Danas se koriste za umetnost dresure konja i umetničko jahanje. U Beču postoji tzv. "Španska škola jahanja" koja vodi poreklo iz 16 veka i u kojoj se gaji mešavina sorte Karst i čistokrvnih španskih konja. Za prisustvo procesu dresure konja i redovnim vežbama u ovoj školi, zainteresovani moraju da se prijave na listu čekanja gde se čeka i do 8 nedelja.

zamak-sonbrun-bec

Heurigen su rustične taverne koje slave dolazak novog vina stavljajući borovu grančicu iznad ulaznih vrata. To je znak Bečlijama da navale na gostione i uživaju u ispijanju svojih lokalnih vina. Neke heurigen taverne imaju baštenske stolove sa panoramskim pogledom na dolinu reke Dunav. U njima ćete slušati bečku narodnu muziku i ispijati austrijski najbolji rizling.

Beč je širom sveta poznat po novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije koji se održava svake godine 1. januara. Za ovaj koncert vlada toliko interesovanje širom sveta, pitanje je najvećeg prestiža, da se svake godine organizuje lutrija za kupovinu karata. Nije dovoljno samo da imate novac da biste kupili karte za ovaj koncert, već morate da imate i malo sreće.

becki-novogodisnji-koncert

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.