Gde je najbolje sedeti u avionu?

Sediste u avionu

Često se pitate gde se nalazi savršeno sedište u avionu?

Nedavna studija koju je sprovela avio-kompanija easyJet tvrdi da je pronašla najbolje sedište u avionu: 7F. Razlog? Zato što se najbolje prodaje.

Pogodnosti i mane svakog sedišta u avionu

Putnici u avionu vole da gledaju kroz prozor i ukoliko to vremenske okolnosti dozvole, uživaju u pogledu. Ali ponekad shvatimo da nisu sva sedišta uz prozor ista ili smo smešteni baš pored krila.

sediste-na-krilu

 
Ako kartu rezervišete u poslednjem trenutak obično budete smešteni u sredinu, između putnika koje ni ne poznajete pa svaki put kada poželite da odete do toaleta ili jednostavno da ustanete da protegnete noge, morate da zamolite jednog ili dvoje putnika da ustanu.

sediste-u-sredini

Ukoliko je u pitanju duži let bitno nam je da možemo da spustimo naslon sedišta u potpunosti. Možda niste znali da naslonjači sedišta u poslednjem redu ekonomske klase ne mogu u potpunosti da se spuste. Možda više volite da ispružite noge, a za tu opciju su najbolja sedišta u prvom redu, no ona su kod većine avio-kompanija rezervirana za bebe, odnosno za roditelje sa decom do dve godine starosti, tako da i dalje ostaje otvoreno pitanje gde je najbolje da sednemo?

prvi-red-sedista

Najbolja sedišta se nalaze u prvoj klasi, a potom i u poslovnoj klasi što se jasno odražava i u samoj ceni karte, a najlošija sedišta su u ekonomskoj klasi, pa je i to jedan od razloga što je cena karte za ekonomsku klasu niža. Ipak, i u okviru same ekonomske klase postoje bolja i lošija sedišta, odnosno ona sa većim razmakom između redova što znači i većim prostorom za noge.

prva-klasa-sedista

Više mesta za noge imaju sedišta u redovima u kojima se nalaze izlazi za slučaj opasnosti, no ne smemo zaboraviti da se tu ne sme držati lični ručni prtljag na podu ispod sedišta ispred nas, već sve stvari moraju biti smeštene u boksove za prtljag koji se nalaze iznad sedišta. Ako izaberete sedište uz prolaz, noge se mogu ispružiti dijagonalno u taj prolaz, ali ih morate i pomaknuti svaki put prilikom prolaska stjuardese ili nekog putnika.

sediste-do-prolaza

Ukoliko ste predviđeni za mesto koje vam ne odgovara, vratite se na šalter za prijavu putnika ili na izlaz za ukrcavanje u avion nakon što sva unapred rezervisana mesta, namenjena onim putnicima koji iz nekog razloga nisu došli na let, budu oslobođena (obično petnaestak minuta pre poletanja).

Ako tek u avionu shvatite da vam iz nekog razloga ne odgovara pripadajuće sedište, ne treba da čekate da avion poleti već treba odmah zamoliti stjuardesu da vam pomogne u traženju drugog sedišta, jer kada se upali znak za obvezno vezivanje pojaseva, za bilo kakav manevar biće već prekasno.

Avio kartu do željene destinacije možete rezervisati na linku Aerogaga

Ukoliko imate želju za nekim posebnim sedištem u avionu pošaljite nam mail na info@aerogaga.com

Ako želite da putujete, ali još uvek niste odabrali destinaciju, pogledajte koji gradovi su po promotivnoj ceni na linku Promocije. Ovde možete pronaći akcijske cene svih avio kompanija. 

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.