Londýn

Najväčšie a zároveň hlavné mesto Spojeného kráľovstva sa nachádza v juhovýchodej časti krajiny na brehu rieky Temža. V súčasnosti patrí k jedným z najnavštevovanejších miest na svete. Dnes Vám predstavíme niekoľko turisticky vyhľadávaných lokalít v Londýne.

Buckinghamský palác je oficiálnym sídlom kráľovnej Alžbety II. a zároveň najväčšou kráľovskou pracovňou na svete. Pre turistov je otvorený len v lete. Ak ho chcete navštíviť počas prítomnosti kráľovnej, orientujte sa podľa kráľovskej štandardy nad palácom. Výmenu stráži si nenechajte újsť o 11:30. 

Trafalgar square je námestie, ktoré pripomína bitku na Trafalgare a úspech Horatia Nelsona nad španielsko-francúzskou flotilou. V strede námestia je Nelsonova socha so štyrmi fontánami s bronzovými levmi okolo. V okolí námestia sa nachádza National Gallery, National Portrait Gallery, kostol St. Martin in the Fields a mnohé ďalšie významné budovy.

Hyde Park je najväčší park v Londýne a zároveň obľúbené oddychové miesto Londýnčanov. Zaujímavosťou parku je Speaker’s corner, kde máte možnosť vyjadriť svoj názor na akúkoľvek tému. Zakázané su len dve témy - kráľovská rodina a zvrhnutie britskej vlády. 

Tower Bridge je zdvíhací 65-metrový most v gotickom štýle postavený v 19. storočí. V oboch vežiach je umiestnená zbierka dobových fotografií a rukopisov. Most sa oplatí navštíviť večer, keď je vysvietený. V jeho blízkosti sa nachádza Tower of London. 

Londýnske oko je najväčším vyhliadkovým kolesom na svete. Má 135 metrov a ponúka výhľad na celé mesto. Jedna jazda trvá 30 minút. Najlepšie je počkať si na slnečné počasie.

Katedrála sv. Pavla bola postavená v 17. storočí a v súčasnosti je sídlom londýnskeho arcibiskupa. Katedrála je druhá najväčšia na svete po Katedrále sv. Petra v Ríme.

Londýn toho však ponúka omnoho viac. Ak chcete ušetriť kúpte si London Pass, ktorý je predplateným lístkom do niekoľkých múzeí. Rovnako získate mnoho zliav v obchodoch, hoteloch a reštauráciách.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.