New York

Mesto, ktoré nikdy nespí je pre mnohých cestovateľským snom. Mesto v údolí rieky Hudson pozostáva z piatich mestských štvrtí - Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx a Staten Island. Turisticky najatraktívnejším je nepochybne Manhattan. Aj v tomto blogu Vám odporučíme niekoľko miest, ktoré by ste mali určite navštíviť.

Socha slobody - Socha slobody je symbolom New Yorku. Z Liberty Island, kde sa nachádza, vidíte panorámu New Yorku ako na dlani. Tento pohľad a pocit, že ste stáli pri symbole slobody stojí určite za to.

Times Square - Svetlá, reklamy, davy ľudí. Scéna, ktorú poznáme z mnohých amerických filmov. Times Square môžete navštíviť kedykoľvek počas dňa či noci. Atmosféra je tu stále rovnaká.

Central park - obrovský kus zelene v meste plnom mrakodrapov je obľúbeným oddychovým miestom New Yorčanov a cieľom turistov ktorí aspoň na chvíľu zatúžia po oddychu z hektického a uponáhľaného New Yorku.

Wall Street - je jedna z najstaších ulíc New Yorku. Výnimočnou ju však robí obchod a milióny dolárov, ktoré sa denne premelú týmto miestom. Wall Street je skrátka symbolom biznisu.

China Town - kúsok Ázie v srdci Veľkého jablka nájdete v Čínskej štvrti. Supermarket so živými potvorkami a inými netradičnými “dobrotami” je pri najmenšom zážitok na celý život.

Empire State Building - azda najkrajší pohľad na New York sa Vám naskytne z vrcholu Empire State Building. Táto budova si po mnohé roky držala status najvyššej budovy sveta.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.