Otkazivanje leta

Otkazivanje leta

Često avio kompanije otkazuju letove i uvek se pitamo koji su razlozi za to?

Najčešći razlog je mali broj putnika na određenom letu, ali je to ujedno i razlog koji nije u interesu aviokompanije i koji nikada nećete čuti kao zvaničnu informaciju. Drugi razlozi mogu biti tehničke prirode, štrajkovi, vremenske neprilike i sl.

Ukoliko dođe do ovakvih situacija putnici su zakonom zaštićeni  od otkazivanja letova. Prava putnika su jasno definisana: potpuni povraćaj novca ili preusmeravanje na drugi let. 

Preusmeravanje na drugi let mora biti prema sličnim uslovima prevoza što je pre moguće.

Drugi let može biti i nekog kasnijeg datuma, ukoliko je putniku to prihvatljivo. Ukoliko dobijete preusmeravanja na drugi let imate pravo na pomoć na aerodromu gde Vas je zadesilo otkazivanje leta. Ukoliko se to desi, aviokompanija je obavezna da Vam ponudi obroke i osvežavajuća pića primerena vremenu čekanja, hotelski smeštaj ukoliko je neophodno minimum jedno noćenje, kao i prevoz od aerodroma do mesta noćenja.
flight delay

Otkazivanje od strane putnika

odlozen-let

Ukoliko putnik otkaže kartu uslovi se znatno razlikuju. Tada na snagu stupaju troškovi koje za odabranu avio kartu propisuje aviokompanija. Svaka aviokompanija ima svoju politiku zamene karata i refundacije novca, što u određenoj meri zavisi od cene same karte, odnosno vrste tarife. 

Ukoliko je otkazana karta po najnižijoj tarifi, refundirana sredstva biće mnogo manja od karte u biznis klasi. 

Veoma je važno da se prilikom kupovine avio karte informišete o uslovima aviokompanija, kako bi na adekvatan način pristupili ovakvim situacijama. 

Informacije o svim avio kompanijama možete pogledati na linku Avio kompanije

Avio kartu do željene destinacije možete rezervisati na linku Aerogaga.

Ako želite da putujete, ali još uvek niste odabrali destinaciju, pogledajte koji gradovi su po promotivnoj ceni na linku Promocije. Ovde možete pronaći akcijske cene svih avio kompanija.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.