Transfer sa aerodroma u Minhenu

Transfer sa aerodroma u Minhenu

Kada sletite na minhenski aerodrom Franc Jozef Štraus prva pomisao je (ako vas niko ne čeka) kako se prevesti do grada, s obzirom da se aerodrom nalazi 40km od centra grada.

Medjutim, iako je aerodrom daleko od Minhena, dolaženje do grada ne može biti jednostavnije. Najjeftiniji i najjednostavniji način da stignete do grada je sa S-Bahn linijama S1 ili S8. Možete uzeti i aerodromske autobuse do glavne železničke stanice (saobraćaju na svakih 20 minuta u periodu od 06:20 do 21:40 h). Put traje oko 40 minuta.

Karte za javni prevoz kupujete u centralnom delu aerodroma gde postoje takozvani 24 h servisi.

Ako imate u planu da rezglade Minhen predlažemo vam da uzmete Gesamtnet; to je celodnevna karta koja pokriva celu mrežu gradskog prevoza. Ako ne putujete sami, uzmite Partner, grupnu kartu koja dozvoljava da se s jednom kartom vozi do pet osoba. Ova karta omogućava vam da stignete od i do aerodroma, kao i korišćenje svih U-Bahn, S-Bahn i svih autobuskih linija. Dnevna karta je isplativa ako planirate makar dva putovanja istog dana. Ove individualne ili grpune karte važe do 6 sati ujutru sledećeg dana.
Ako u Minhenu ostajete duže od tri dana, najbolja opcija vam je da kupite nedeljnu kartu za prevoz. Nedeljne karte važe od ponedeljka do ponedeljka.

Da bi karte bile važeće moraju biti overene, ovo je pravilo za sve osim za nedeljne karte (kazna za neoverene karte je do 40€). Mašine za overavanje karata (Entwerter) nalaze se na ulazu u U-Bahn i S-Bahn stanice, takođe, u autobusima i tramvajima.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.