Amsterdam - mesto slobody

6800 tradičných domov, 1281 mostov, 165 vodných kanálov a viac ako 140 múzeí, aj to Vás čaká v čarovnom Amsterdame. Mesto sa pre mnohých spája so slobodou, toleranciou a rôznorodosťou. Amsterdam Vám však ponúka oveľa viac. Radi by sme Vám predstavili miesta, ktoré by ste nemali vynechať.

Amsterdams Historisch Museum - múzeum histórie Amsterdamu ponúka návštevníkov širokú expozíciu. Predstaví Vám, ako sa z bažinatej dediny stala významná európska metropola. 

Van Gogh Museum - azda najznámejším Holanďanom bol maliar Van Gogh. V jeho múzeu si môžete prezrieť umelecké skvosty z jeho dielne. 

Anne Frank Huis - dom, v ktorom sa Anna Franková skrývala so svojou rodinou každoročne navštívi mnoho turistov. 

ZOO Artis - v centre Amsterdamu nájdete najstaršiu zoologickú záhradu v Holandsku. Pozostáva zo 4 častí: zoologická záhrada, botanická záhrada, planetária a geologického a zoologického múzea. 

Námestie Dam - Námestie je srdcom Amsterdamu a bolo svedkom mnohých dramatických situácii, ktoré sa v tomto meste odohrali. Dominantou námestia je Koninklijk Paleis - kráľovský palác.

Begijnhof - záhrada obklopená prekrásnymi starými domami. V minulosti boli obývané mníškami a ani dnes tomu nie je inak. V strede záhrady stojí stredoveký kostol a aj nájdete tu aj najstarší dom Amsterdamu.

Pýtate sa kedy navštíviť Amsterdam? Mesto slobodných má čo ponúknuť v ktormkoľvek ročnom období. V júni sa však môžete navštíviť Holland festival - najväčší festival umenia v Holandsku. V septembri je tu organizovaný Flower Parade, v novembri Cannabis Cup a na holandské Vianoce sa môžete tešiť už 6. decembra.

Pre turistov odporúčame I amsterdam card, s ktorou získate mnoho výhod a vstupov zadarmo do múzeí, verejnú dopravu, plavby a mnoho zliav v obchodoch a reštauráciách. Kúpiť ju môžete v turisticko-informačných centrách.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.