DESTINACIJE KOJE MORATE POSETITI PRE NEGO ŠTO NESTANU

DESTINACIJE KOJE MORATE POSETITI PRE NEGO ŠTO NESTANU

Naša planeta je dom različitih pejzaža i divnih kreacija čoveka. Međutim, zbog promene temperature i podizanja nivoa mora,  mnogi od ovih neverovatnih prizora možda neće doživeti da vide naredne generacije.

Dakle spakujte se, zgrabite vaš pasoš i čekirajte karte da vidite ova nevjerovatna mesta pre nego što nestanu.

Maldivi

Maldivi se prostiru na dva ostrva koja se nalaze u Indijskom okeanu i Arapskom moru. Kao "najniža" zemlja u svetu u pogledu nivoa mora, sa najvecćom količinom zemljišta od 2,3 metara, postoji realan rizik da budu potpuno potopljeni za nešto više od jedne decenije.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Maldiva(MLE).

Venecija, Italija

Grad Venecija je tehnički arhipelag formiran od preko 100 ostrva povezanih mostovima i kanalima. Istorijske osnove grada su već neko vreme pod vodom. Iako se godišnje obnavlja, zbog nedostatka sredstava nije moguće još dugo održati plutajući grad na površini.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Venecije(VCE).

Angkor Vat, Kambodža

Angkor Vat je prvi put podignut kao hindu hram. U trenutku postojanja bio je najveći religijski centar u svetu, a danas je taj bivši hram neverovatna olupina zaštićena od strane UNESCO-a kao svetska baština. Nestabilan teren koji okružuje invazivne korene polako uništava 1.000 godina staru olupinu. Danas, Angkor Vat nastavlja da tone u okolinu.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Kambodže(KOS).

Mrtvo more, Bliski Istok

Mrtvo more ima toliko posetioca koji mogu ostati na plaži bez potrebe da napuste vodu. Međutim, ostatak nekadašnjeg okeana pokazuje srednji godišnji pad od 90-tih godina, i hiljada godina se vecć suši postepeno. S obzirom na globalno zagrevanje, vrlo je verovatno da preti da se osuši.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Jordana(AMM).

Sejšeli, Afrika

Druga ostrvska zemlja sa predivnim pejzažima, poznata kao Sejšelska ostrva su na ivici potonuća i poplava. Novi pokušaji sa velikim finansijskim donacijama iz prijateljskih zemalja dovode do smanjenja šanse za oštecćenja. Međutim, s obzirom na niske nadmorske visine Sejšela, kolaps je neizbežan.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Sejšela(SEZ).

Kilimandžaro, Kenija

Glečeri Kilimandžara se smanjuju i nestaju. Veruje se da je razlog miks temperature, krčenje šuma i prekomerna upotreba zemljišta, odnosno posetioci koji pokušavaju da se popnu na planinu, što znači da najviša tačka u Keniji može nestati. Iako su posete potpuno zabranjene, ništa ih ne može zaustaviti.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Kilamandžara(JRO).

Tadž Mahal, Indija

Ovo simetrično remek-delo, nekoliko vjekova staro je velika grobnica Akre, izgrađena kao dom za beživotno telo supruge Šaha i može uskoro biti zatvoreno za javnosti. Zašto? Zbog težine i nedostatka strukturalnog integriteta modernih zgrada, Tadž Mahalu preti kolaps.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Indije(AGR).

Australijski veliki zaliv

Veliki prostrani australijski zaliv zvanično doživljava "Koralno izbeljivanje." Ovo se dešava kada korali ne mogu da opstanu zbog zagrevanja vode okeana. Drugim rečima, da bi se Veliki australijski zaliv, održao u životu, to bi značilo primenu novih tehnika na život, a Australiju će koštati milione dolara.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Melburna, Australije(MEL).

Madagaskar, Afrika

Madagaskar je poznat po prekrasnim pejzažima i raznovrsnoj divljači. Nažalost, politička nestabilnost, ekonomska nejednakost i prirodni elementi zajedno su paklena kombinacija koja može da uništi ovu zemlju u narednih nekoliko decenija.

Da online rezervišete avio kartu za planirano putovanje kliknite na Jeftine avio karte do Madagaskara(TNR).

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Ovde možete naći najpovoljnije cene karata za destinacije širom sveta iz ponude svih avio kompanija.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da da platite
online karticom.

Na linku Hoteli rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.