Koliko "vredi" 10 evra u Parizu

Koliko "vredi" 10 evra u Parizu

Pariz ili grad svetlosti je jedno od najskupljih mesta na svetu, ali i u njemu mogu da se nađu povoljni zalogaji i besplatni muzeji.

Da pogledate red letenja i online rezervišete kartu kliknite na link Beograd Pariz.

Zbog preskupih restorana mnogi kupuju gotovu hranu i jedu u parku. Jedna kugla sladoleda košta dva i po evra, ali kroasan može da se nađe za evro. Palačinke koštaju po jedan i po evro. Bez obzira na to da li su slane ili slatke, odlična su užina. Ko prolazi pored pekare treba da poruči “krok msje”, jer je to ukusan sendvič sa šunkom i kremastim sirom. Ko poruči “krok madam” dobiće jaje na vrhu. Restorane treba tražiti u Latinskom kvartu i Monmartru i uvek birati “meni formulu”, jer košta desetak evra, a uključuje kompletan ručak.

Cena kafe je veoma različita. Medjutim, ako budete stajali za šankom platićete jeftinije, nego što bih platili kad bi sedeli u kafiću. Slatkiš makron uz kafu košta po dva evra.

S obzirom da je Pariz nemoguće videti pešice,  najviše se isplati kupiti deset karata za metro koje koštaju 14,5 evra. Metro ima pet zona, ali turisti retko kada napuste centar.

Popodne su ulaznice u muzeje jeftinije. Recimo, posle 16 časova ulaz u Muzej Dorsej je pet i po evra. U Luvr može da se uđe za 11 evra posle 18 časova, što je dovoljno da odete do Mona Lize.

Daleko je mudrije koristiti besplatne ture i upoznati grad uz pomoć lokalnih vodiča koji vode po Monmartru ili Latinskom kvartu.

Treba šetati kraj Sene jer je Pariz prelep od proleća do jeseni.

Besplatna je šetnja oko Ajfelove kule, vojnog i antropološkog muzeja, Trijumfalne kapije, ulaz u crkve Notr Dam i Sakr ker sa čijih stepenica se pruža najlepši pogled na grad. Ne naplaćuje se ni ulaz u Popidu galeriju. Besplatna je i poseta Luksemburškom vrtu kod Luvra, kao i mnogih muzeja  u prvoj nedelji u mesecu.

Ulaz u katakombe Pariza je osam evra, a besplatan u groblje Per Lašez, gde su sahranjene slavne ličnosti kao što su Aleksandar Dima, Edgar Dega, Oskar Vajld ili Džim Morison.

Besplatan toalet i otvoren internet imaju svi “Mekdonalds” restorani. Takodje, javni toaleti su besplatni!

pariz

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Cene avionskih karata za let do Pariza proverite na linku Avionske karte za Pariz.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da platite 
online karticom.

Na linku Hoteli rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.