Marokanski specijaliteti

Marokanski specijaliteti

Avio karte do Maroka

Avio karte do Maroka možete naći na portalu Aerogaga po najpovoljnijim cenama.
Savetujemo vam da pre rezervacije i kupovine pročitate uputstvo za kupovinu.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da platite online karticom.

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

cta pogledaj letove

Tradicionalna jela u Maroku

Tradicionalan obrok u Maroku sastoji se od više različitih jela koja se konzumiraju polako. Koriste se sveže namernice koje se uzgajaju lokalno, a tržište još nije preplavljeno gotovim proizvodima zbog čega je hrana u Maroku ukusna gotovo na svakom koraku.

Preskakanje doručka u Maroku se smatra kulturološkim zločinom. Najpopularnija jutarnja jela su marokanske palačinke servirane s medom ili marmeladoom, krofne ili Rghaif (slatko pecivo). Na ulici se prodaje sveže ceđen sok od narandže, čaj od mente i jaka i aromatična kafa.

Marokanska večera je tradicionalno vrlo obilna. Predlažemo pet marokanskih specijaliteta koje svakako treba probati:

Kus kus
Verovatno najpoznatije marokansko jelo na Zapadu. "Najmanja testenina na svetu" poslužuje se s janjetinom, piletinom, ribom, povrćem ili ljutom kobasicom. Kus kus ima bogat ukus jer upija arome hrane s kojom se priprema, a pre serviranja dugo se namaka i kuva na pari.

Tajine
Sporo kuvana jagnjetina, piletina, riba ili povrće. Ime dolazi od glinene posude sa poklopcem u kojoj se priprema. Smatra se draguljem u kruni marokanske kuhinje.

Harira
Izvorno berbersko jelo, marokanska supa od sočiva i paradajza, začinjena đumbirom, biberom i cimetom. Supa se često konzumira tokom ramazana, a servira se nakon zalaska sunca.

Pastila
Pastila je ukusna slatka i slana pita od mesa u lisnatom testu. Najčešće se koristi meso goluba, piletina ili riba, a specijalitet je bogat cimetom, đumbirom i prženim bademima. Meso je toliko mekano da se samo od sebe topi u ustima.

Mechoui jagnjetina
Marokanci obožavaju jagnjetinu na ražnju. Serviraju je s pitom, hlebom, slanu, začinjenu biberom, kimom, kurkumom i šafranom. Mešavina soli i kima često se poslužuje u dodatnoj posudici za "umakanje".

marokanski specijaliteti

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.