Viedeň

Kráľovskú Viedeň každoročne navštívi mnoho turistov. Bohatá história, múzeá, paláce a atmosféra kráľovského mesta. To a ešte o mnoho viac Vás čaká v hlavnom meste Rakúska. V dnešnom blogu Vám odporučíme niekoľko miest, ktoré by ste počas návštevy Viedne určite nemali vynechať.

Stephansdom - gotický chrám v absolútnom centre je dominantou Viedne. 136 metrov vysoká stavba nechýba na žiadnej viedenskej pohľadnici a je povinnou zastávkou, každého turistu. 

Schonnbrunn - barokový palác pripomínajúci Versailles bol dejiskom mnohých významných historických udalostí. Zámok bol obľúbeným miestom cisárovnej Márie Terézie, ktorá tu viedla tajné rokovania. Mozart tu mal zas svoj prvý kráľovský koncert. Zámok je však pre mnohých spojený s cisárovnou Sissi a jej romantickým príbehom.

Hundertwasserhaus - Friedensreich Hunderwasser bol architekt, ktorý do mesta vkladal tzv. šťastné miesta. Priestory nepravidelných tvarov, farieb a materiálov. Hundertwasserhaus sa nachádza v treťom viedenskom okrese a predstavuje unikátnu ukážku kreativity Hundertwassera.  

Kunhistorisches Musem a Naturhistorishes Musem - múzeá s cennými zbierkami umiestnené v historickej budove Hoffburgu - zimnej rezidencie rakúsko-uhorských cisárov. Kunsthistorishes Museum je jedným z najlepších múzeí v celej Európe. Nechýbajú tu ani diela Rembrandta, Tiziana, Van Dycka a mnohých ďalších slávnych maliarov.   

Donauturm - ak si chcete vychutnať atmosféru Viedne z inej perspektívy, navštívte Donauturm, najvyššiu viedenskú stavbu. Ak ste milovníkom adrenalínu, poteší Vás možnosť skočit si z nej bungee. 

Viedeň nepatrí k najlacnejším mestám, no aj tu sa dá ušetriť. Turisti majú možnosť zakúpiť si Vienna Card, ktorá prináša mnoho zliav do múzeí, atrakcií, reštaurácii a obchodov. Okrem toho platí ako neobmedzený 72-hodinový lístok na verejnú dopravu.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.