Koliko košta vikend u Njujorku?

Let Beograd Njujork

Vikend u Njujorku – proleti kao misao s vremena na vreme, pogotovu sada kada nam je dostupan direktan let iz Beograda za Njujork. Times Square, Brooklin – ski most, Central park, Njujork kao prestonica sveta nudi bezgranično avantura. Kako bi iskusili što više Njujorka napravili smo vodič kako da uštedite na avio karti, smeštaju i prevozu.

Skoro godinu dana je prošlo od kada je Air Serbia uvela direktan let iz Beograda do Njujorka pa smo analizirali kako da najekonomičnije udahnete Njujork punim plućima.

New York Times Square

Avio karta može da plati smeštaj, samo je potreban dobar plan.

Cena avio karte za ovu destinaciju može varirati i do 500 eura, ovolikom uštedom možete finasirati smeštaj, prevoz i karte za najpoznatije znamenitosti. Najgore je da ne napravite plan kada ćete putovati, jer ukoliko kupite unapred kartu ušteda je ogromna.

Analiza cena karte zavisno od datuma kupovine:

  • Air Serbie nudi povratnu kartu do New Yorka za 934 eura, u jednom pravcu 603 eura, ukoliko ne rezervišete kartu unapred. Ukoliko kupite 15 dana unapred, povratna karta je dostupna vec od 598 eura. Razlika 336 eura.
  • Aerogaga nudi kartu po ceni vec od 585 eura, ušteda od 349 eura. Medjutim ukoliko kupite kartu ranije cena je 465 eura. Ušteda veća od cene karte - 469 eura.

Aerogaga ima trenutno aktuelnu promociju koja važi za sve kupovine do 18. okatobra. Letove možete rezervisati i iskoristiti do kraja godine.

Dakle ukoliko sada kupite Air Serbia kartu za bilo koji period do kraja godine možete je rezervisati već od 529 evra.

Moguća ušteda 406 evra.

avio-karte-beograd-njujork

Kako odabrati smeštaj? Na šta sve treba obratiti pažnju prilikom rezervacije smeštaja u Njujorku.

Smeštaj u Njujorku varira od 20 $ do 1000$... Ali cena smeštaja nije ključan faktor jer smeštaj može biti udaljen desetinama kilometara od mesta koje želimo da posetimo. Dakle plan lokacija koje želimo da posetimo će zapravo odrediti najekonomičniji smeštaj. U svakom slučaju otišli smo u Njujork da ga iskusimo ne da provedemo vreme u metrou ili sobi. Smeštaj po volji možete pronaći na sledećim linkovima :

Cena prevoza u Njujorku

Bus i metro :

Karta u jednom pravcu metroom ili autobusom je 2,75$. Nedeljnu kartu možete kupiti online po ceni od 29$. Metro card ne možete kupiti online vec samo na ovim lokacijama.

Kako bi najefikasnije isplanirali smeštaj kartu Njujorškog metora možete preuzeti ovde.

Taxi :

Prosečna cena jedne vožnje u Njujorškom taxiju je oko 40$, 50$ što je znatna razlika.

Hop on Hop off Bus :

Ovo je prevoz namenjen turistima koji žele da vide sve najznačanije znamenitosti i imaju plan da vide i osete NJujork u svom glamuru. Funkcioniše na principu dnevne karte i neograničenog broja vožnji, bus možete napusitti kada poželite. Linija je kružna pa uvek može naići drugi Hop on Hop off Bus koji možete iskoristiti. Mapu hop on hop off autobusa možete pogledati ovde. Cena dnevne karte je 65$.

Uber, je duplo jefitniji od taxija.

U nastavku je prikaz cene Ubera za 5 milja - 10 minutno putovanje vozeći prosečnom brzinom od 50 km. Cena vožnje: start 2,55$ + 10 minuta vožnje 3,5$ + 5 milja još 10.75$ ukupno 16.80$.

Cene poseta znamenitostima Njujorka možete pogledati ovde.

Najekonomičnije rešenje je New York Pass kartica jer ova kartica objedinjuje Hop on Hop off Bus, ulaznice za muzeje, spomenike… New York Pass kariticu možete kupiti online i ostvariti dodatnu uštedu.

Kako bi kreirali najekonomičniji put u Njujork grupišite znamenitosti koje želite posetiti. Pogledajte lokacije svih znamenitosti u Njujorku sortirane po geolokaciji.

Vikend u Njujorku može koštati koliko poželite, potrudili smo se da predočimo troškove koji su nepotrebni. Ukoliko ih izbegnemo više vremena i novca možemo potrošiti u svetskoj prestonici.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.