Zašto je Sen Trope omiljeno mesto poznatih za odmor?

Zašto je Sen Trope omiljeno mesto poznatih za odmor?

Sen Trope je najpoznatije odmaralište u Evropi, a za njegovu današnju popularnost zaslužna je Brigitte Bardot i film "I bog stvori ženu".

Da pogledate red letenja i online rezervišete kartu kliknite na link Beograd-Sen Trope.

CTA-pogledaj-letove

Kada se sa Italijanske obale pređete na Francusku i redom prolazite čuvene elitne destinacije poznate po čuvenom francuskom šarmu i glamuru: Monako, Nicu, Kan, stižete u Sen Trope, dragulj Azurne obale.

Sen trope je nekada bilo klasično ribarsko mestašce sa kamenim kućicama i uskim uličicama,  gde se živelo skromno i radno, kao i u većini mediteranskih mestiju. Ništa ga nije izdajalo od ostatka primorskih gradova.

Legenda kaže da su samo umetnici, a posebno slikari Sen Trope izdavajali, govoreći kako ga krasi posebna svetlost, i da su zapravo oni bili ti koji su ovaj gradić ucrtali na turističku mapu Evrope.

Početkom 20. veka ovo odmaralište je postalo stečište čuvenih modernista i impresionista, poput Picasa, Matissa i Paula Signaca koji su postali redovni gosti.Tokom 30-ih godina prošlog veka, holivudski zlatno momci poput Clark Gabela i Errola Flynna, koji nisu bili željni pažnje, nakon par dana provedenih u Monaku sklanjali su se u šarmantni gradić na obali, koje krase brojne plaže sa uvalama i kristalno bistrom vodom.

A onda je upravo ovde, 1955. godine Roger Vadim odlučio da snimi "I bog stvori ženu" sa prelepom Briggite Bardot u glavnoj ulozi. I tada se sve promenilo zauvek.

Već tokom snimanja filma set su posećivali brojni režiseri i glumci, dolazeći iz Kana. Jednostavne kafane u koje su svraćali lokalni ribari, pretvorene su ubrzo u barove.Od kojih jedan od najčuvenijih, u koji danas dolaze Leonardo Di Caprio i Beyonce, "Club 55" nosi ime upravo po godini u kojoj se sve promenilo za žitelje Sen Tropea.Interesantno je da ne postoji članstvo u ovom klubu i da u njega i danas može ući ko god želi. Obavezno ga posetite ukoliko planirate nesvakidašnje leto na ovoj čuvenoj destinaciji.

Gradić je čuven i po ogromnom broju luksuznih jahti, koje možete videti tokom šetnje. Većina vlasnika vreme provode upravo na jahtama, pa ćete ih u večernjim satima videti kako sede sa društvom i piju vino na svom mini privatnom parčetu raja.Luksuz je rezervisan i za središte starog grada u kome se nalaze butici najvećih modnih imena. A neki od njih imaju ovde i svoje hotele, pa ovde možete doživeti i potpuno posebano Louis Vuitton i Dior iskustvo.

Jedno od obaveznih mesta za posetu je i muzej "Musée del Annonciade" u kome se nalazi spektakularan broj dela čuvenih slikara.

Šetnjom kroz uske uličice ovog glamuroznog, ali ipak specifičnog primorskog gradića može se naći i sasvim povoljan smeštaj u nekom od hostela i malih porodičnih pansiona.

Ipak, ukoliko sebi ne možete da priuštite boravak, onda svakako ne izostavite posetu legendarnom hotelu "De la Ponche" na čijoj se terasi u mreži ljuljuškao Pikaso i gde je Brigitte Bardot odigrala čuvenu plesnu scenu u filmu "I bog stvori ženu". Gosti ovog porodičnog hotela koji ima svega 18 soba bile su Catherine Deneuve, Kylie Minogue, Kate Moss, Lady Gaga, Rihanna, Karl Lagerfeld, Bono i mnogi drugi. Za njegovu popularnost zaslužan je kako kažu veličanstven pogled na pučinu, autentičan enterijer meditaranskih zdanja i usluga zbog koje se svi osećaju prijatno i dobrodošlo.

sen tropee

ONLINE REZERVACIJE AVIO KARATA I HOTELA

Cene avionskih karata za let do Sen Trope-a proverite na linku Avionske karte do Sen Trope-a.

Ukoliko plaćate kartu iz Srbije kliknite ovde.
Ako plaćate kartu van Srbije kliknite ovde.
Jako je bitno da budete registrovani na našem sajtu i da preko svog naloga radite rezervaciju ukoliko želite da platite 
online karticom.

Na linku Hoteli rezervišite smeštaj po najboljim cenama jer je u toku naša akcija sa portalom booking.com

Obezbeđujemo garantovano najniže cene avionskih karata i najbolji kvalitet usluge.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.