Samba i Rio de Žaneiro

Rio de Žaneiro

Iskusite čari Rio de Žaneira, bez sumnje jednog od najuzbudljivijih gradova na planeti. Rio je milionska prestonica, drugi grad po veličini u Brazilu.

Grad poznat po čuvenim plažama, karnevalima, fudbalu, muzici, očuvanim tropskim šumama i čuvenim plažama, Kopakabana i Ipanema. Prvobitni naziv grada je bio Sveti Sebastijan Januarske Reke - Rio de Žaneiro i osnovni razlog osnivanja grada je bilo proterivanje Francuza iz Brazila.

Samba i Rio oduvek idu ruku pod ruku, pa ne propustite priliku da uživate u ovim zaraznim ritmovima. Nije potrebno da izdvajate novac za posebne klubove kada odličnu zabavu, ako ne i najbolju, možete pronaći na ulicama grada.

Kopakabana

Na trgu Pedro do Sal se okupljaju mladi željni muzike i plesa uz uzavrele ritmove sambe. Tu su i brojni instruktori iz okolnih škola sambe pa neretko možete dobiti i besplatne časove za početnike.

Stena iznad zaliva Guanabara zvanu „Glava šećera“ sa ogromnom statuom Hrista je jedna od zaštitnih znakova ovog grada. U blizini se nalaze i Flamingo park sa hiljadama predivnih flamingosa, kao i šuma Tižuka. Dve najveće svetske šume nalaze se baš u Riu, okružene plažama i planinama.

Najpoznatija plaža u Riju jeste čuvena Ipanema, ali to ne znači da bi trebalo da sunčane sate provodite isključivo na njoj. Upustite se u avanturu otkrivanja manje popularnih peščanih dragulja kao što su plaža Arpoador ili Praia Vermelha.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.