Avio karte Abu Dabi

Abu Dabi

Abu Dhabi je deo Ujedinjenih Arapskih Emirata i ujedno je i glavni grad svih emirata. Nalazi se na ostrvu u Persijskom zalivu, a najpovoljnije letove do ove destinacije možete pronaći na portalu Aero Gaga.

Ime ovog grada u prevodu znači „Otac gazele“, a prvi su ove prostore naselili Beduini iz plemena Bani Yas u drugoj polovini osamnaestog veka.

Na jako brz razvoj Abu Dabija najviše je uticala pozicija ovog grada i činjenica da se na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata nalazi oko desetina svetskih rezervi sirove nafte. Ovo je zemlja luksuza, peska, mora i pustinje, ali i najglamuroznijih provoda, šopinga i ogromnih tržnih centara.

Abu Dhabi je tokom poslednjih decenija postao svetska metropola, a pre nekoliko godina je proglašen za najbogatiji grad na svetu. Ako se odlučite da posetite i doživite ovo prelepo mesto, predložićemo vam par turističkih atrakcija koje morate da posetite.

Sheikh Zayed Grand Mosque predstavlja religiozno i nacionalno obeležje Abu Dhabija. Na gradnji džamije radilo je preko 3 000 radnika, uključujući i umetnike iz Italije, Nemačke, Maroka, Indije, Turske i drugih država. Danas je ovo jedan od najvažnijih simbola Abu Dhabija.

Ferrari World je najveći svetski zabavni park u zatvorenom prostoru. Otvoren je 2010. godine i nudi ogroman broj atrakcija koje su sjajne za celodnevno porodično druženje. Yas Links Abu Dhabi je ostrvo na kome se nalazi mali ekosistem koji sadrži mnoštvo egzotičnih ptica i priobalnih životinja koje morate videti. U pozadini ovog ekosistema nalaze se golf tereni, a golf klub na ovom ostrvu proglašen je za najbolji na svetu.

Abu Dhabi se može pohvaliti prelepim i luksuznim plažama, na kojima opušteno možete provoditi tople i sunčane dane. Neke od najpoznatijih su Hilton Beach Club, Emirate Palace Beach, Beach Rotana, Sheraton, i druge. Plaže su veoma čiste i sređene, a na njima pored kupanja i sunčanja možete uživati i u mnogobrojnim kafićima i restoranima.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.