Avio karte Bordo

Bordo

Bordo, grad u kome svaka ulica, zgrada, privatna kuća ili dvorište predstavljaju svojstven muzej na otvorenom. Osetićete miris sira i vina, šetaćete ulicama od kaldrme i uživati u čarima ovog prelepog grada na jugozapadu Francuske.

Jedna od lčokacija koje morate da posetite je crkva Saint Michel gde ćete naići na stare ogromne orgulje koje se uzdižu iznad ulaznih vrata. Hladnoća drevnog kamena, tišina i prisutstvo belih orgulja vratiće vas u vreme francuskih kraljeva. U njoj se ponekad održavaju koncerti klasične muzike. Samo zamislite kako izgleda kada zacvile žice violine i zagrme orgulje. Pored crkve nalazi se toranj-zvonik na koji se obavezno popnite i uživajte u prelepom pogledu na stari grad.

Trg na kome se nalazi ova crkva poznat je još po nečemu. Na njemu se održava buvljak. S obzirom da je ovo deo Bordoa u kome možete naći puno orijentalnih stanovnika takva je i pijaca.

Bordo poseduje nekoliko pozorišta i jednu operu u kojoj svira nacionalni orkestar. Nedaleko od opere nalazi se ogromna fontana koju čine impozantne figure konja i konjanika.

Šetajući prelepim kejom pored reke Garone naići ćete na još jednu veoma neobičnu fontanu. Zove se Miroir d’eau (Vodeno ogledalo) i nalazi se na trgu Bourse. Čini je ogromna vodena površine, dubine ne više od nekoliko santimetara. Kada je pogledate iz daljine u njoj ćete videti odraz palate la Bourse i neba.

Ulica Sainte-Catherine je najduža zona za šetnju u Evropi. U sporednim ulicama možete videti male prodavnice koje odista oslikavaju pravi duh Francuske. Pored ovog, posetite i Porte Cailhau, kapije starog Bordoa i gradski park Jardin Public.

Klima je u ovom gradu, udaljenom svega 40 km od okeana, veoma zanimljiva. Vazduh je vlažan i topao. Može za tili čas krenuti da pada sitna kiša koja kvasi do gole kože i isto tako brzo prestati i granuti sunce.

Komentari (0)

Pogrešan odgovor, pokušajte ponovo.